fbpx
Bericht

Duravit gaat meer rechtstreeks leveren

Duravit gaat meer rechtstreeks leveren

Duravit wijzigt haar leveringswijze, en levert in Nederland haar producten niet enkel meer uit via de groothandelaren Plieger en Stichts Handelshuis Badkamers in Utrecht.

 

De Duitse fabrikant gaat nu ook rechtstreeks leveren aan andere landelijke groothandelaren. Dit betekent dat voor detaillisten inkoopcondities veranderen, en dat Duravit actief detaillisten wil gaan adviseren en opleiden. Dit nieuws kwam naar buiten op de Duravit Design Days, het evenement rond de ISH-introducties van het Duitse merk. 

 
Uitzondering

De zogenaamde ‘exclusieve’ samenwerking tussen Duravit en Plieger bestaat enkele tientallen jaren. Omdat Stichts Handelshuis al sinds de jaren ’30 van vorige eeuw trouw afnemer is van het Zuid-Duitse keramiek is in de afspraak met Plieger destijds een uitzondering gecreëerd. Dat leidde ertoe dat concurrerende groothandelaren het sanitair van Duravit voor hún detaillisten weer inkochten bij het Stichts, om geen directe zaken te hoeven te doen met Plieger.

 

Ondersteuning 

Volgens Duravit-directeur Leon van der Vlis is na goed overleg gebleken dat deze ‘uit traditie gegroeide’ drietraps-constructie naar de detaillist niet meer te handhaven is.  “Enerzijds vanwege de verkoopdruk in een teruglopende markt, anderzijds uit praktische motieven en het gebrek aan marketingondersteuning. Bestellingen via drie schijven komen de levertijd en service die tegenwoordig gevraagd worden, niet ten goede.” Van der Vlis benadrukt dat zowel Plieger en Stichts Handelshuis belangrijke klanten blijven van Duravit.

 

Dealers

Door de markt meer open te gooien hoopt Van der Vlis detaillisten betere inkoopcondities en service te kunnen geven. Duravit gaat een dealernetwerk van detaillisten opzetten, dat zich door de fabrikant ondersteund weet in inkoopcondities, opleiding, marketingmiddelen en marktbescherming tegen internetverkoop

Alle ISH introducties

Alle introducties van Duravit van de komende ISH zijn te zien in het foto-album van de Duravit Design Days. Klik hier.
 

2 reacties op “Duravit gaat meer rechtstreeks leveren

  1. Loek schreef:

    Duravit zou zich moeten beraden of zij wel op internet willen staan voor afbraak prijzen. Indien het antwoordt “neen” luid, zou Duravit als merk er veel beter aan doen om hun leverings strategie volledig om te gooien naar rechtstreekse levering via de detailhandel. dat zou pas een goede move zijn.
    Blijkbaar hebben heel veel schijven tot dusver verdient aan dit overigens zeer goede merk door deze onzinnige constructie.

  2. tonnie de vree schreef:

    Was het niet juist plieger die de boel via haar webshops op de markt gooide waardoor de prijzen door de bodem gingen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.