fbpx
Bericht

Duurzaam gemeentehuis voor Leiderdorp

Duurzaam gemeentehuis voor Leiderdorp

Dankzij WKO, gebruik van windenergie en waterbesparende maatregelen is het nieuwe gemeentehuis van Leiderdorp één van de duurzaamste van het land.

 

Met een score van 8,8 op basis van GPR-versie 3.0 behoort het gebouw tot de meest duurzame gemeentehuizen van Nederland.

Het nieuwe gebouw bestaat uit ruim 4.500 m² bruto vloeroppervlak kantoor-, vergader- en publieksruimte. Het pand aan de Willem Alexanderlaan voorziet in de laatste stand op het gebied van duurzaamheid.

 

Het duurzame karakter komt tot uiting in de kwaliteit van de materialen en het deels opwekken van de eigen energievoorziening door het gebruik van windmolens. Verwarming en koeling vindt plaats door de toepassing van Warmte Koude Opslag. Ook zijn er waterbesparende maatregelen genomen waardoor er 35% aan energie en water bespaard wordt. Alle duurzaamheidsmaatregelen bij elkaar resulteren in 50% minder CO2-uitstoot. De integrale benadering van duurzaamheid is uitgevoerd door Dura Vermeer in samenwerking met B en R Adviseurs te Amersfoort en de TU Delft als kenniscentrum.

 

Flexibiliteit is het uitgangspunt binnen het vernieuwde werkconcept van de gemeente. Dit moet leiden tot een grotere efficiëntie en betere dienstverlening naar klanten. Het aantal werkplekken is afgestemd op de gemiddelde bezettingsgraad, waardoor de werkplekken efficiënt benut worden. Ook is het nieuwe gemeentehuis voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.