fbpx
Bericht

Duurzaam gemeentewerf Doorn

Duurzaam gemeentewerf Doorn

Op ecologisch bedrijventerrein Vossenstein in Doorn is een nieuwe duurzame gemeentewerf en milieustraat gerealiseerd met WKO en warmtepomptechniek.

 

 

Kemkens Installatietechniek uit Lichtenvoorde heeft bij dit project zowel de elektrotechnische als de werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd.

Het werk bestaat uit een kantoorpand, gesloten tractieloods, open tractieloods, KCA-depot en een afvalaanbiedstation. Het kantoor biedt ruimte aan 60 werknemers van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

WTW

Duurzaam bouwen had een hoge prioriteit bij dit project. Zo zijn er maatregelen toegepast als warmte/koudeopslag (WKO) met warmtepomp, vloerverwarming en luchtbehandeling met warmteterugwinning. Het gebouw wordt verwarmd d.m.v. lage temperatuur verwarming. Op het terrein is groene LED-verlichting toegepast. Deze kleur verstoort de natuur zo min mogelijk.

Verder is er een grijswatersysteem toegepast, waarmee regenwater wordt hergebruikt voor onder meer besproeien van openbaar groen en gladheidbestrijding. Het groene dak dient voor waterretentie en als warmte/koudebuffer. Alle houtproducten zijn onder FSC/PEFC geleverd en alle isolatiematerialen zijn CFK-vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.