fbpx
Bericht

Duurzaam hotel wil zelfvoorzienend zijn

Duurzaam hotel wil zelfvoorzienend zijn

Een hotel dat niet meer energie verbruikt, dan het zelf opwekt. Het Green Meet*s hotel profileert zich als duurzaamste hotel van Nederland. Vandaag wordt op 26 september officieel geopend.

 

Het Green Meet*s resort krijgt de hoogste score van internationaal keurmerk Green Key. Het hotel in het Drenthse Erica opent na een succesvolle proefperiode, officieel zijn deuren. Na onlangs al de ZOOVER Award 2011 te hebben ontvangen, kende het internationale keurmerk voor duurzaamheid in de horecabranche Green Key het hotel 37 punten toe,  waarmee Green Meet*s resort het meest duurzame hotel van Nederland is.

 

Duurzaamheid

Green Meet*s heeft als streven op korte termijn zelfvoorzienend te zijn voor het genereren van zijn eigen energie. Reeds effectieve duurzame en ‘groene’ oplossingen zijn onder meer: tientallen warmtekorven onder het resort die in de winter aardwarmte doorgeven en in de zomer zorgen voor koelte; afvalwater wordt middels een helofytenfilter gezuiverd voor hergebruik voor onder andere het beregenen van de golfbaan; grote delen van het raamoppervlak zijn van bijzonder isolerend en hoogwaardig innovatief materiaal gemaakt. Zo is het het eerste hotel ter wereld dat – als demolocatie – het Cool-Lite isolerend glas van Saint Gobain SAS heeft toegepast. Dit glas houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. In de keuken wordt voor 80% gewerkt met biologische en regionale producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.