fbpx
Bericht

Duurzaam prefab-ketelhuis onthuld

Duurzaam prefab-ketelhuis onthuld

Voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman presenteerde op de vakbeurs Energie officieel de eerste Own New Energy (ONE).

 

De ONE is een innovatie van VolkerWessels bedrijf Dubotechniek. Het gaat om een kant en klare duurzame energie-installatie die direct in een pand kan worden aangesloten. Dit systeem zorgt voor een eenvoudige en snelle installatie en voorkomt faalkosten. Het systeem is modulair op te bouwen uit verschillende installatiecomponenten, en is vooral geschikt voor nieuwbouw en renovatie van appartementcomplexen, en utiliteitsgebouwen. VolkerWessels-bedrijf Dubotechniek fungeert daarbij als ‘general-contracter’ en neemt ook de exploitatie voor haar rekening.

 

Faalkosten

Traditionele energie-installaties worden veelal in technische ruimtes geassembleerd en aangesloten. Dit leidt vaak tot faalkosten. De ONE wordt kant-en-klaar afgeleverd, het systeem is volledig in de werkplaats van Dubotechniek gemaakt. Door dit ontwerp kan de ONE binnen een week volledig worden aangesloten. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Met de zuinige pompen garandeert de installatie een ongekend hoog rendement. Eenmaal geïnstalleerd is de ONE op afstand te bewaken en aan te sturen. De ONE wordt gepresenteerd tijdens de Energievakbeurs 2012. Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten is er al belangstelling voor de nieuwe energie-installatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.