fbpx
Bericht

Duurzame projecten op een rijtje

Duurzame projecten op een rijtje

Het ministerie van Economische Zaken heeft een digitale catalogus van innovatieve en energiebesparende projecten online gezet.

 

 

Het kabinet wil dat in 2020 16% van de energie in Nederland duurzaam is. De laatste jaren heeft de Rijksoverheid dan ook geïnvesteerd in honderden projecten op het gebied van energie-innovatie in Nederland. In de Energie-Innovatiecatalogus zijn onderzoeksprojecten van de afgelopen zeven jaar opgenomen uit de beleidsprogramma’s Energie Onderzoek Subsidie (EOS) en Innovatieagenda Energie (IAE). De kennis en ervaring uit deze projecten moeten bijdragen aan het verduurzamen van de Nederlandse economie en helpen bij het bereiken van minder CO2-uitstoot en minder energieverbruik.

 

Projectomschrijving

In de catalogus kan op verschillende manieren gezocht worden, bijvoorbeeld op verschillende thema’s als biomassa of gebouwde omgeving. Verder zijn in de catalogus de projectomschrijvingen van 700 projecten, contactgegevens van onderzoekers en de eindrapporten van de 300 afgeronde projecten te vinden. Toekomstige energieprojecten kunnen met deze informatie voortbouwen aan een duurzame energievoorziening.

 

Klik hier voor de catalogus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.