fbpx
Bericht

Duurzame school geopend

Duurzame school geopend

Met De Kreek heeft de Hoornse nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder een nieuw duurzaam schoolgebouw in een multifunctionele accommodatie.

 

 

De constructie van De Kreek, gebouwd door Heddes Bouw en Ontwikkeling, is grotendeels gemaakt van hout, Europees naaldhout met FSC-keurmerk. Het productieproces van dit hout is vele malen duurzamer dan de productie van bijvoorbeeld staal of beton. Voor de houten buitengevel bijvoorbeeld zijn oude meerpalen hergebruikt.

 

Ventilatie

Door toepassing van goede ventilatie is het binnenklimaat CO2-arm. Dit zorgt voor een gezonde leeromgeving voor de kinderen en docenten. Ook is het pand extra geisoleerd en zorgen zonnecellen op het dak voor elektriciteitsopwekking, zonnecollectoren in de dakbedekking voor warm water en het gebruik van lichtsensoren met aanwezigheidsdetectie. In het gebouw worden twee basisscholen gehuisvest. Verschillende verenigingen begonnen vorige week met hun buitenschoolse opvang in de sporthal. Behalve onderwijs en sport biedt de Kreek, met een oppervlakte van zevenduizend vierkante meter, onderdak aan een wijkcentrum, peuterspeelzaal en bibliotheek. De sporthal is gebouwd volgens de NOC/NSF richtlijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.