fbpx
Bericht

E.ON laat consument zelf energie opwekken

E.ON laat consument zelf energie opwekken

Energieleverancier E.ON is een pilot project gestart waarbij consumenten thuis zelf energie opwekken met behulp van zonnepanelen of een HRe-combi ketel. Aan de één jaar durende pilot doen in totaal 30 huishoudens mee. De verwachting is dat de deelnemers totaal 63.000 kWh opwekken wat te vergelijken is met 60% van het jaarverbruik van 30 gemiddelde huishoudens. Hiermee wordt door alle deelnemers een totale besparing van € 14.500 gerealiseerd.

 

Thuis opwekken

Het thuis opwekken van (groene) energie is een opkomend fenomeen. De elektriciteit die de zonnepanelen of de HRe-combi ketel produceren, stroomt direct naar apparaten in huis. Wanneer de zonnepanelen of de ketel meer elektriciteit opwekken dan op dat moment in huis nodig is, wordt de overtollige elektriciteit teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Een (nieuwe) meter in de meterkast registreert alle gegevens en tot 5.000 kWh wordt de teruggeleverde elektriciteit gesaldeerd met elektriciteit die eventueel nog van E.ON is afgenomen.

Rol energieleverancier

E.ON wil met de pilot consumentenervaringen in kaart brengen en de rol van de energieleverancier in het proces bepalen en optimaliseren. De pilot geeft E.ON daarnaast onderbouwing voor de beslissing om het decentraal opwekken van energie in de toekomst eventueel uit te bouwen. Consumenten hebben in ruil voor het delen van hun ervaringen een korting van E.ON ontvangen op de aanschaf van de zonnepanelen of een HRe-combi ketel.

Decentrale opwekking
Met de pilot speelt E.ON in op de toenemende vraag naar ‘decentrale opwekking’ vanuit de consumentenmarkt. E.ON UK deed begin dit jaar een groot consumentenonderzoek waaruit bleek dat een gevoel van onafhankelijkheid door consumenten steeds belangrijker wordt gevonden. Ook de groeiende importantie om milieubewust bezig te zijn of een financiële besparing te realiseren was voor E.ON in Nederland reden om met de pilot van start te gaan. Om de pilot van de grond te krijgen werd een partnership gesloten met Q-ENERGY, Zelziuz en Remeha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.