fbpx
Bericht

Ecoflo moet wachten op keuring

Ecoflo moet wachten op keuring

De introductie van Ecoflo, de losse warmtewisselaar voor HR-ketels, laat nog even op zich wachten. De innovatie moet voor alle combinaties met HR-ketels worden gekeurd.

 

 

Dit bevestigt fabrikant Burgerhout in het zojuist verschenen nummer van vakblad Installatie en Sanitair. Ecoflo, een compacte extra warmtewisselaar voor plaatsing in de rookgasafvoer van de HR ketel, werd in februari op de VSK in Utrecht geïntroduceerd, won de publieksprijs van de VSK Awards, en zou dit voorjaar al verkrijgbaar zijn voor de installateur. De ketelfabrikanten, verenigd in de Nederlandse Fabriaken van Ketels voor Centrale Verwarming (VFK) vinden het product voor elke ketel apart gekeurd dient te worden. Op basis hiervan wordt een gelijkwaardigheidsverklaring afgegeven per type ketel. Parallel hieraan loopt een Europees traject voor het bepalen van de exacte energetische waarde.

Burgerhout verwacht eind van dit jaar de VSK-introductie te kunnen leveren aan de technische groothandels. Komende winter moet een veldtest bij 21 appartementen met HR-ketels nog meer input geven voor het bepalen van de rendementen.

 

Voor een gratis proefnummer van Installatie en Sanitair, klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.