fbpx
Bericht

Eerste Femme Tech dag in november

Eerste Femme Tech dag in november

Werven, boeien en binden van technische vakvrouwen is belangrijk én een zaak die sectorgrenzen overstijgt. Daarom organiseren de opleidingsfondsen OTIB (technische installatie) en OOM (metaalbewerking) op 3 november aanstaande de eerste Femme Tech dag. Een dag voor, door en over vrouwen in techniek.

 

 

 

OOM organiseert al sinds 2008 de jaarlijkse Femme Metaaldag;  een dag voor vrouwen in de metaalbewerking. “Voor de Femme Tech dag wordt voortgebouwd op de kennis en ervaring die we de afgelopen vier jaar hebben opgedaan”, vertelt Jolanda Janssen,  van OOM. Medeorganisator Yvonne Hermkens van OTIB: “Tijdens de laatste Femme Metaaldag is er gekeken of we binnen het samenwerkingsverband TechniekTalent.nu de dag konden verbreden naar andere technische sectoren.”

Onder de vlag van TechniekTalent.nu vindt op 3 november op Slot Zeist de eerste Femme Tech dag plaats. Het overkoepelende thema is ‘Plezier in het werk’. Aan bod komen persoonlijke ontwikkeling en coaching. Ook zijn er workshops voor zowel werknemers als werkgevers over zaken als balans tussen werk en privé, loopbaanmogelijkheden, het aankaarten van wensen bij leidinggevenden en de beïnvloeding van de bedrijfscultuur op gebied van sfeer en omgangsvormen.

Femme Tech Award
Op de bijeenkomst zal de  Femme Tech Award, voorheen de Prix de Femme Metaal, worden uitgereikt. De prijs gaat naar het bedrijf dat het beste in staat is vrouwelijke werknemers te werven en te behouden in beide sectoren. Bedrijven die hiervoor in aanmerking komen, worden door respectievelijk OTIB en OOM op voordracht van de achterban genomineerd. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers uit beide sectoren én van TechniekTalent.nu kiezen de winnaar.

Meer informatie
Femme Tech vindt plaats op 3 november aanstaande. Aanmelden kan op www.femmetech.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.