fbpx
Bericht

Eigen Huis stopt met SKB

Eigen Huis stopt met SKB

Vereniging Eigen Huis stopt met de samenwerking met Bouwend Nederland in de Stichting Klantgericht Bouwen. De Stichting gaat zelfstandig verder.

 

 

Vereniging Eigen Huis en Bouwend Nederland hebben besloten om de samenwerking in Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) te beëindigen, zo melden zij in een persbericht. SKB werd in 2003 opgericht om de kwaliteit van nieuwbouwwoningen en de tevredenheid van kopers te verbeteren. De deelnemende bouwers dienden, tesamen met hun onderaannemers, zich te houden aan een afgesproken systeem van opleveren, en het verhelpen van opleverpunten, en werden hierin gebenchmarked.

 

Opleveringsgebreken

Bouwend Nederland en Vereniging Eigen Huis wijzen erop dat SKB heeft bijgedragen aan de verbetering van de opleveringskwaliteit van nieuwbouwwoningen en de tevredenheid van kopers over hun bouwer. Het gemiddeld aantal opleveringsgebreken van de bij SKB aangesloten bouwbedrijven is tussen 2005 en 2010 gedaald van 14,8 tot 10,7 per nieuwbouwwoning. Ter vergelijking leverde de Nederlandse bouwer in 2005 een nieuwbouwwoning op met gemiddeld 20 gebreken tegenover 14,9 in 2010.

Op dit moment bezitten 55 bouwbedrijven het keurmerk.

SKB zal rond de bouwvak op de site www.bouwprestaties.nl de prestaties van bouwbedrijven inzichtelijk gaan maken. Vereniging Eigen Huis zal haar eigen weg volgen in haar streven de kwaliteit van nieuwbouwwoningen voor kopers te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.