fbpx
Bericht

Energiemanagers in kaart gebracht

Energiemanagers in kaart gebracht

Consumenten krijgen steeds meer instrumenten in handen om het eigen energieverbruik te ‘managen’. Milieu Centraal brengt het aanbod in kaart.

 

 

Het aanbod van energieverbruiksmanagers groeit snel. Onder meer energieleverende partijen bieden consumenten energieverbruikmanagers aan wanneer zij klant worden. Het gebruik van apps, displays en websites voor meer inzicht in energieverbruik kan leiden tot een besparing van 5 tot 10 procent op de energierekening. In de afgelopen 2 jaar zijn er zo’n 15 energieverbruiksmanagers op de markt gekomen, meldt Milieu Centraal. Milieu Centraal biedt op haar website een overzicht van de producten die er nu op de markt zijn. Dit overzicht helpt bij het maken van een keuze. Er zijn veel verschillen tussen energieverbruiksmanagers. De ene meet alleen elektra, de andere ook gas. Sommigen werken met een aparte display, anderen via een eigen webpagina of app voor de smartphone

 

Stimuleren 

Uit recent onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat 44 procent van de mensen niet weet of ze na een jaar moeten bijbetalen op de energierekening of juist geld terugkrijgen. Ruim 1.000 mensen werden voor het onderzoek ondervraagd. “Mensen tasten in het duister. Ze krijgen eens per jaar een energienota. Energieverbruiksmanagers brengen het verbruik in het hier en nu. Dat is een innovatieve manier voor het stimuleren van energiebesparing”, aldus Puk van Meegeren van Milieu Centraal.

 

Slimme meter 

Het aanbod van diensten en producten voor meer inzicht in energieverbruik groeit door het besluit om gas- en elektriciteitsmeters te vervangen door slimme meters. Dat is een digitale meter voor het gas- en elektriciteitsverbruik.  De slimme meter is op afstand te lezen. Huishoudens met een slimme meter krijgen iedere twee maanden van hun energiebedrijf een overzicht van het verbruik. Als ze een energieverbruiksmanager aan de slimme meter koppelen,  krijgen huishoudens dagelijks of zelfs op ieder moment  informatie over het eigen gebruik.

1 reactie op “Energiemanagers in kaart gebracht

 1. R.Carstens schreef:

  L.S.,
  Eneco biedt mij “TOON” aan.Maar bij navraag is dit een “gevaarlijk” apparaat en wel om het volgende. Hij moet op internet worden aangesloten en je moet een privaci verklaring tekenen. De ontvanger dus!Niet ENECO!. Want zij kunnen zien wanner je niet stookt en dus niet thuis bent.
  Dit staat nergens aangegeven!!!
  Als M&R technicus ben ik wat meer op mijn hoede. ENECO weigerde me door te verbinden met hoofdtechniek en weigeren dit te laten onderzoeken op of door dePrivacy-Cie. Het enige antwoord was dat dit systeem en om schrijving was gecontroleerd door hun juristen!
  Was dit U bekend?!
  Wees allert!

  M.v.gr.

  Rob Carstens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.