fbpx
Bericht
Energierekening niet doorslaggevend

Een lagere energierekening is voor de meeste eigenaren van woningen boven de 300.000 euro geen doorslaggevende reden om te gaan verbouwen.

 

 

Materiaal dat aan vervanging toe is of het verbeteren van comfort zijn belangrijker. Dit blijkt uit een onderzoek van het van de Actieagenda Bouw deel uitmakende actieteam ‘Klantgerichte oplossingen voor duurzame woningverbetering’. “Neemt men maatregelen om energie te besparen, dat is het daadwerkelijk verlagen van de energierekening wel belangrijk”, aldus trekker van team Marjet Rutten. “Dit wordt ook als rationalisatie gebruikt om de verbouwing door te voeren. Het milieu is overigens slechts voor een handvol mensen belangrijk”.

 

Particulier

Het onderzoek is uitgevoerd om een beter beeld te krijgen van hoe particuliere huiseigenaren met een woning van boven de 300.000 euro bereikt en gestimuleerd worden om meer te investeren in energiebesparende maatregelen in hun woning. Met de uitkomsten gaat het Actieteam aan de slag om in het kader van de Actieagenda Bouw tot oplossingen te komen die woningeigenaren tot energiebesparing aanzetten.

 

Zie hier het volledige onderzoek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.