fbpx
Bericht

Energiezuinige verlichting in beeld

Energiezuinige verlichting in beeld

De tentoonstelling ’10 Lichtende Voorbeelden’ laat voorbeeldprojecten zien van energie-efficiënte verlichting.

 

“Overstappen op energiezuinige verlichting kan en loont,” aldus Con op den Kamp, voormalige voorzitter van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) bij het onthullen van de tentoonstelling tijdens het verlichtingscongres van de NSVV  in het congrescentrum van de TU Eindhoven. De tentoonstelling omvat ‘energiezuinige voorbeelden’ op het gebied van openbare verlichting en gebouwen.

 

Besparen

Onder de 10 Lichtende Voorbeelden bevinden zich ondermeer warenhuisketen Vroom en Dreesmann, de Hilton-hotels en het Martini-ziekenhuis in Groningen. V&D bespaart jaarlijks drie miljoen euro op energiekosten dankzij de introductie van energie-efficiënte verlichting in haar warenhuizen. De energierekening van het Martini-ziekenhuis in Groningen daalde jaarlijks met 70.000 euro  sinds het gebruik van energie-efficiënte verlichting. En Hilton Hotels merkt dat haar klanten meer tevreden zijn. Doordat de verlichting minder vaak kapot is. Maar ook omdat het – dankzij ledverlichting – gemakkelijker om kleur en sfeer van ruimtes aan te passen aan de wensen van de klant.

 

Con op den Kamp noemde de 10 Lichtende Voorbeelden “interessante praktijkcases, die iedere ondernemer moeten inspireren.” Een uitgebreide praktijkbeschrijving van de 10 projecten is te vinden op de website van de Taskforce Verlichting. Foto’s en beschrijvingen krijgen ook een prominente plaats in het eindverslag van de Taskforce dat eind deze maand aan staatssecretaris Atsma zal worden aan geboden.

 

Klik hier voor de lichtende voorbeelden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.