fbpx
Bericht

Enthousiame over ‘frisse scholen’

Enthousiame over 'frisse scholen'

De gemeente Hoogeveen gaat wegens succes door met het project Frisse Scholen. Inmiddels zijn zes scholen in de gemeente aangepakt.

 

Drie scholen gaan nog verder: zij willen door plaatsing van zonnepanelen het energielabel A gaan halen. De afgelopen tijd hebben zes basisscholen meegedaan aan het project Frisse Scholen met als doel het binnenklimaat van de scholen te verbeteren. Wethouder Ton Bargeman: “In 2007/2008 is onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de binnenlucht in de Hoogeveense basisscholen.

Die bleek onder de maat te zijn waarna we samen met de zes scholen maatregelen hebben getroffen.”

 

Verbeteren kwaliteit

 Er is gestart bij zes basisscholen om ervaring en kennis op te doen. De verbetering van het klimaat is gerealiseerd door het ophangen van ventilatie-units in de lokalen, extra ramen, het aanbrengen van isolerende beglazing en zelfs door het aanbrengen van witte dakbedekking. Vervolgens heeft de GGD Drenthe onderzoek gedaan naar het effect van de aanpassingen. Met behulp van nieuwe metingen is naar voren gekomen, dat de maatregelen een positief effect hebben op de kwaliteit van de binnenlucht. In betreffende gebouwen wordt lucht verfrist zodra apparatuur signaleert dat deze minder aan het worden is. Maar ook andere maatregelen blijven nodig zoals ramen tegen elkaar openzetten, luchten in pauzes en goede schoonmaak. Schoolbesturen en gemeente gaan een vervolgplan opstellen om ook bij andere scholen maatregelen voor te bereiden. Aanleiding zijn de positieve uitkomsten uit het onderzoek van de GGD en de goede bevindingen van de scholen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.