fbpx
Bericht
Fabrikanten: BIM-tekeningen beschikbaar

Steeds meer fabrikanten stellen productinformatie ter beschikking voor toepassing in BIM.

 

 

In het Building Information Model, een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd, kunnen alle partijen in dat proces samen werken. Hiermee kan voor ontwerp, bouw en beheer van een bouwwerk één digitaal document worden aangewend. Dit betekent wel dat fabrikanten hun productinformatie en tekeningen geschikt moeten maken voor de BIM-bibliotheek.

 

Brink

Brink Climate Systems laat weten dat alle tekeningen van warmteterugwin-toestellen (wtw-ventilatie) beschikbaar zijn. Binnenkort volgen de zonneboilersystemen, luchtverwarmers en het passiefhuis-toestel. Belangrijke zaken bij de toepassing in BIM is bijvoorbeeld de benodigde bevestigings- onderhoudsruimte voor verschillende systemen. Hiermee dient in het ontwerp rekening te worden gehouden.

 

Nathan

Ook Nathan heeft een groot aantal producten klaargestoomd voor gebruik in BIM. Het bedrijf laat weten dat het op het gebied van verwarmen en koelen volledig uitgewerkte Revit-packages beschikbaar heeft voor de producten van Uponor, Alpha-InnoTec en Komfort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.