fbpx
Bericht
Frisse Scholen Toets stimuleert installatiebranche

Scholen en gemeenten hebben een nieuw instrument in handen om energiezuiniger te worden. De Frisse Scholen Toets kan de installatiebranche stimuleren.

 

 

De Frisse Scholen Toets is een nieuw instrument, waarmee scholen en gemeenten de regie houden over het binnenklimaat, van ontwerp tot en met de oplevering. De toets is ontwikkeld door Agentschap NL in opdracht van BZK. De afgelopen jaren zijn al belangrijke stappen gezet met het verbeteren van binnenmilieu en energiebesparing in scholen. Scholen en gemeenten hebben geïnventariseerd, geanalyseerd en met extra hulp van de rijksoverheid geïnvesteerd.  

 

Binnenmilieu

Na de oplevering van een nieuw schoolgebouw blijkt de energiezuinigheid en het binnenmilieu vaak niet aan de verwachtingen te voldoen. Voor de bouw of renovatie van een Frisse School is het van belang een goed Programma van Eisen (PvE) op te (laten) stellen. Als formele opdrachtgever en direct belanghebbende maken scholen daarmee duidelijk aan welke eisen hun voorstellen dienen te voldoen. Het stellen van eisen biedt nog geen garantie voor een goed eindresultaat.

 

Het binnenklimaat van scholen is veelbesproken. Lees hier een blog met voorbeelden van projecten waarbij het binnenklimaat van scholen is aangepakt. Klik hier voor meer informatie over Frisse Scholen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.