fbpx
Bericht

Genomineerden ISSO-Award 2011 bekend

Genomineerden ISSO-Award 2011 bekend

De genomineerden voor de ISSO-Award 2011 zijn bekend. De prijs voor de organisatie die voor de technische realisatie van een duurzaam project aantoonbaar gebruik heeft gemaakt van ISSO-publicaties wordt tijdens het najaarsoverleg op 15 september uitgereikt.

 

Het is de eerste keer dat ISSO deze prijs uitreikt.  Uit diverse inzendingen die het kennisinstituut de afgelopen tijd ontving, zijn tien projecten gekozen die vervolgens voor een jury zijn gepresenteerd. Daaruit zijn de volgende vier genomineerden voorgekomen:

 

Mijn water: from Black to Green, Cauberg-Huygen
In dit project worden warmte en koude uit mijnwater gebruikt voor de klimatisering van woningen en gebouwen in Heerlen. Om deze laagwaardige warmte en koude te kunnen benutten, moesten strenge eisen worden gesteld aan het ontwerp en de uitvoering van de technische installaties in de aangesloten gebouwen.

 

CEC De Bilt, VIAC Installatie Adviseurs  
Het nieuwe multifunctioneel cultureel educatief centrum in de Bilt is ontwikkeld in een BIM (Bouw Informatie Model). Omdat hiervoor nog veel tools ontbreken, is onder meer de objectenbibliotheek ontwikkeld die niet alleen de 3D-informatie bevat maar ook alle overige objectdata. Daarnaast is er sprake van een goed duurzaam ontwerp van de technische installaties en toepassing van het eisenpakket ‘Frisse Scholen’.

 

Duurzame renovatie Hoofdkantoor, DHV

DHV maakte bij de renovatie van het eigen hoofdkantoor een labelsprong van G naar A. Bijzonder is dat het gebouw tijdens deze renovatie ‘gewoon’ in gebruik is gebleven waardoor men de kosten voor tijdelijke huisvesting kon vermijden en in het project kon investeren. De openheid van het gebouw, met grote werkvloeren, heeft DHV door ontwikkeling van een dynamische brandscheiding in de renovatie gehandhaafd.

 

Woningrenovatie Dolomietenlaan Tilburg, Brink / KempAir
In een pilot van acht woningen is het concept van passiefhuisrenovatie van Brink getest. Door een doordachte integratie van de installatietechnische met de bouwkundige uitwerking is de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt. Met deze pilot is aangetoond dat in de sociale woningbouw binnen de financiële randvoorwaarden een renovatie tot passiefhuisniveau mogelijk is.

 

Voor het uitgebreide juryrapport klik hier

 

Najaarsoverleg

De genomineerden presenteren tijdens het najaarsoverleg hun project, waarna het publiek de winnaar kiest. Meer informatie over het Najaarsoverleg is te vinden op www.isso.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.