fbpx
Bericht

Groei aantal leerbedrijven

Groei aantal leerbedrijven

Het aantal leerbedrijven in de installatietechniek is gestegen. Dat blijkt uit het rapport Leerbedrijven in kaart van Kenteq. Regio Rijnmond is hofleverancier.

 

 

Het kennis en adviescentrum Kenteq heeft in december 2011 bijna 19.000 leerbedrijven. Dit zijn er bijna 1000 meer dan in 2010, een stijging van 5,1 procent. De aantallen bbl- en bol-bedrijven in de installatiebranche zijn ook licht gestegen..

 

Door de nieuwe competentiegerichte kwalitficatiestructuur en daardoor onderlinge overlapgebieden zijn leerbedrijven minder gemakkelijk in te delen in de klassieke domeinen. Van de traditonele domeinen heeft metaal de meeste leerbedrijven (9833), gevolgd door elektro (8082) en installatie (4736).

 

Stijgers

Wat het totaal aantal leerbedrijven in alle sectoren betreft, staan de regio’s Rijmond, Zuidoost Brabant en Twente bovenaan. Dat geldt ook voor de elektro-bedrijven. In de installatie-tak zijn Rijmond, Groot-Amsterdam en Noordoost-Brabant de streken met de meeste leerbedrijven. Grootste groeiers zijn Midden-Gelderland, Midden-Brabant en Haaglanden. Enige daler van het aantal leerbedrijven is de Gooi- en Vechtstreek.

 

Het rapport is hieronder te downloaden.

Bijlage(s):

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.