fbpx
Bericht
Groene' lening moet verduurzaming stimuleren

Het kabinet heeft een voorstel ontvangen voor ‘groene leningen’. Middels goedkope energiebesparingsleningen wordt de financiering van duurzame installaties eenvoudiger, nu veel subsidies zijn beëindigd.

 

Per jaar krijgen eigenaren ‘an offer they can’t refuse’ om minstens 150.000 woningen energiezuiniger te maken. Tenminste, als het kabinet hen goedkoop laat lenen via de Groenfondsen. Dat willen de initiatiefnemers van de ‘Green Building Deal’ realiseren. Vandaag roepen de banken (verenigd in het ‘Beraad Groenfondsen’ van de Nederlandse Vereniging van Banken) en bouw-, installatie- en energiebedrijven samen de ministers Verhagen en Donner op om hun Green Building Deal te ondersteunen.

 

Geen subsidies meer 

Een relatief beperkt deel van de eigenaren van de circa 7 miljoen bestaande woningen hebben hun woningen al energiezuiniger gemaakt. Op dat vlak valt de komende jaren echter veel meer milieu-, woonlasten- en werkgelegenheidwinst te boeken.

Subsidies hebben woningeigenaren de afgelopen jaren gestimuleerd om in energiebesparing te investeren. Maar die tijd is voorbij. ‘Hoe krijgen we de komende jaren veel meer eigenaren in beweging?’, was dan ook de vraag die steeds nadrukkelijker gesteld werd bij de overheid, bedrijfsleven en vele andere organisaties die Nederland energiezuiniger willen maken.

 

Leningen

Een nieuwe en meer bestendige financiële prikkel bij uitstek is de introductie van goedkope leningen. Via de Green Building Deal genereert één euro minder belastinginkomsten een private investering van 53 euro. Die investeringsimpuls is vele malen groter dan bij het verstrekken van subsidie. 

De Green Building Deal is ook een echte marktprikkel. Als het kabinet dit voorstel steunt, wordt het voor spaarders en beleggers weer aantrekkelijk om geld in de Groenfondsen te beleggen. Banken zullen van daaruit goedkope energiebesparingleningen in hun financiële producten opnemen. En bouwbedrijven en installateurs maken hun klanten er op attent dat ze bij de banken investeringen in energiebesparende maatregelen goedkoop kunnen financieren.

 

Investeren

Vanuit de bestaande Groenfondsen investeren beleggers al jaren in milieuvriendelijke projecten, die elk door de overheid eerst goedgekeurd moeten zijn. Het gaat vaak om zaken als Groen Label kassen, biologische landbouw, duurzame energie of agrarisch natuurbeheer. Als banken deze fondsen ook eenvoudig voor bestaande woningen mogen inzetten, dan worden vele vliegen in een klap geslagen. De CO2-uitstoot in de bebouwde omgeving gaat omlaag, net als de energierekening van de bewoners. Er wordt een impuls gegeven aan de werkgelegenheid in de bouw- en installatiesector. En de marktwaarde van een energiezuiniger woning neemt toe.

 

Aanpak

Het kabinet wil in het voorjaar van 2012 komen met een plan voor grootschalige aanpak van energiebesparing in de gebouwde omgeving, zo stond in de ‘Green Deal’ die het kabinet op 3 oktober naar de Tweede Kamer stuurde. Bouwers, installateurs, banken en energiebedrijven willen dat plan met hun Green Building Deal kracht bij zetten en op korte termijn invulling geven.

 

4 reacties op “Groene’ lening moet verduurzaming stimuleren

 1. Peterson schreef:

  Lening aanbieden tegen 3% toe te passen Vandaag

  goedendag
  Bent u op zoek naar een bussiness lening, persoonlijke lening, woningkrediet, etc.. Of werden
  je weigerde een lening door een bank of een financiële instelling voor een of meer
  reasons.You zijn op de juiste plaats voor de
  uw lening oplossingen! Ik ben een particuliere geldschieter, ik leningen aan bedrijven en
  op een bepaalde
  lage en betaalbare rente van 3% Interesse? Neem contact met ons op voor de
  follow-up verwerking van de lening en overdracht binnen 48 uur;

  TOEPASSING DETAILS
  naam
  Geboortedatum:
  Geslacht:
  Burgerlijke staat:
  adres:
  Plaats:
  land:
  telefoon:
  Lening Bedrag:
  Lening Duur:
  Netto maandelijks inkomen.
  CONTACT MET

  peterson.loanoffer959@yahoo.com

 2. Mrs Lucia Ednard schreef:

  Geachte klant,
  Wij bieden particuliere, commerciële en persoonlijke leningen tegen zeer lage jaarlijkse rente zo laag als 2% binnen een 1 jaar tot 30 jaar
  Terugbetaling duur periode tot enig deel van de wereld. We geven de leningen in de range van $ 2.000 tot $ 10,000,000,00 Euro of usd.Our leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit Bent u slapeloze nachten nachten piekeren hoe je lening geldschieter Legit? Ben je bijten je nagels aan de snelle? In plaats daarvan, jezelf slaan, kunt u bellen met de gastheer nu nu van toepassing, om krediet specialisten help Stop slechte krediet geschiedenis, naar een win-win-oplossing die is onze missie. Geïnteresseerde personen moeten invullen van het inschrijfformulier.
  Lening aanvraag formulier invullen, Return.

  (1) Voornaam ::::::::::::
  (2) Achternaam :::::::::::::
  (3) Sex :::::::::::::::
  (4) Leeftijd ::::::::::::::
  (5) staat ::::::::::::
  (6) Land ::::::::::
  (7) House Adres ::::::::
  (8) Office Adres ::::::
  (10) Bedrag dat nodig is :::::::
  (11) Doel van de lening::::
  (12) Heb je al eerder toegepast?::
  (13) Duur ::::::::::::
  (14) Religie ::::::::::::
  (15) Telefoonnummer +:::::::::
  (16) Mobile Number +::::::::
  (17) Beroep :::::::
  (18) Maandelijks Inkomen ::::::
  Ik moet deze beginnen met de lening verwerking en stuurt u de lening voorwaarden van zodra je in staat bent in te vullen en dit formulier.
  Ik zal wachten om te horen van u binnenkort te gaan met de lening aanbestedingen.
  Met vriendelijke groet,
  Mevrouw Lucia Ednard Funding Inc

  E-mail: mrsluciaednard@gmail.com

 3. De heer Kelly schreef:

  Hallo,

  Hier komt een betaalbare lening, leningen tegen 3% rente, tijd gekomen vrij te zijn van uw financiële problemen / Schulden, Heb je zijn in meer problemen vanwege valse kredietverstrekkers? maar deze keer krijgt u uw gewenste lening om u uw bevrijden van uw schulden en het bereiken van uw dromen van het worden weer vrij van je problemen, elke belanghebbende persoon moet de gewenste vorm te vullen voor de lening via E-mail: (kellyloancompany101@yahoo.com) kredietnemer Details die nodig is voor de lening.

  LENING AANVRAAGFORMULIER

  Uw namen …………………
  Bedrag dat nodig is ………………..
  Duur: ………………………….
  Uw land ………………….
  Staat: ………………………………..
  Plaats …………………………………..
  Mobiel nummer: ……………..
  Telefoonnummer ………………..
  Lening Doel ………………..
  Maandelijks Inkomen ……………..
  Beroep …………………
  Geslacht: ……………………….
  Uw leeftijd …………………..
  Home Adres: ……….

  De heer Kelly

 4. morgan schreef:

  Hallo,
  Dit is om het grote publiek dat mevrouw Morgan Dorcas, een onderhandse lening geldschieter heeft het openen van een financiële kans voor iedereen die behoefte hebben aan enige financiële hulp te informeren. We geven lening tegen 2% rente aan particulieren, bedrijven en bedrijven onder een heldere en begrijpelijke termen en conditie. contacteer ons vandaag nog via e-mail op: believersloanfirm@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.