fbpx
Bericht
Grote sprinklerinstallatie in houten Ark

De vandaag geopende houten Ark van Noach in Dordrecht bevat 2231 sprinklerkoppen. De installatie pompt water uit de rivier op.

 

 

De Ark van Noach, een initiatief van voormalig aannemer Johan Huibers, is vanaf vandaag voor het publiek geopend. In het replica van de Bijbelse boot, 30 meter breed, 23 meter hoog en 135 meter lang, verblijven levende dieren, en zijn verschillende attractie en exposities ondergebracht. De initiatiefnemer wil met het project de biijbelse gedachte uitdragen.

 

Sprinkler

Met het installeren van maar liefst 2231 sprinklerkoppen in het grootste houten bouwwerk van Europa, leverde Kuijpers Beveiligingssystemen een bijdrage aan de brandveiligheid van de ark. In verband met kans op bevriezing legde de installateur een droge sprinklerinstallatie aan. Deze installatie werkt op twee diesel gedreven pompen die water uit de rivier opzuigen. Nadat, als gevolg van een brand, de eerste sprinkler is aangesproken, zal binnen 1 minuut water uit de sprinkler sproeien om de brand te beheersen of te blussen.

 

De Ark van Noach, met een oppervlak van 20.000 vierkante meter, is vervaardigd uit 14.000 bomen met CFK-merk. De Ark van Noach is zes verdiepingen hoog. Omdat de boot gebouwd is zonder tekeningen, heeft het bouwwerk een gedoogvergunning ontvangen, waardoor het nu maximaal 500 bezoekers ineens mag ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.