fbpx
Bericht

Grote vraag naar tussenmeters

Grote vraag naar tussenmeters

Gebouwverduurzamer Innax constateert een stijging van ruim 50 procent in de vraag naar tussenmeters ten opzichte van vorig jaar. Volgens het bedrijf gaan vastgoedorganisaties steeds bewuster om met energie en de bijbehorende kosten.

 

 

Tussenmeters geven vastgoedorganisaties op elk gewenst moment inzicht in het werkelijke energiegebruik van elk onderdeel van gebouwen en helpen zo om te besparen op kosten en energie.

Tussenmeter

De energiehuishouding van gebouwen is vaak complex. Een tussenmeter maakt het mogelijk om de energie op basis van werkelijk gebruik door te kunnen belasten aan de (onder)huurders. Maar ook om apart vast te stellen wat het energiegebruik is van installaties als airconditioning, liften, roltrappen of de luchtbehandeling. Daarnaast kan een verbouwing of aanpassing in bedrading in een gebouw er toe leiden dat er een nieuwe verdeling gemaakt moet worden van de energiekosten. Door het plaatsen van een tussenmeter kunnen eigenaren, beheerders en (ver)huurders deze verdeling maken, en bij afwijkingen direct bijsturen. 

 

Besparing

“Steeds meer klanten zien de tussenmeter als een noodzakelijk hulpmiddel om te besparen op kosten en energie”, aldus Etienne de Konink, manager energie-inkoop bij Innax energiemanagement. “Door het inzicht dat de tussenmeter verschaft, vormt het een effectief middel in de bewustwording van energiegebruik en -kosten. Daarnaast helpt de tussenmeter de administratieve rompslomp, die vaak komt kijken bij het corrigeren van onjuiste facturen, tot een minimum te beperken. Er wordt niet meer afgerekend op basis van inschatting, maar op het werkelijk energiegebruik!”

 

Op afstand

Voorafgaand aan de installatie van tussenmeters vindt een inventarisatie plaats. Na installatie kunnen de metingen op afstand worden uitgelezen en in diverse rapportages, waaronder benchmarks, worden verstrekt. Dat scheelt de vastgoedorganisatie tijd en geld. INNAX energiemanagement leest de tussenmeters uit als gecertificeerd meetbedrijf.
‘Een ander bijkomend voordeel is dat vastgoedorganisaties richting de huurders kunnen aangeven dat een erkend meetbedrijf de hoogte van de afrekening bepaald. Discussies over eventuele onjuiste afrekeningen behoren hiermee tot het verleden,’ geeft De Konink tot slot aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.