fbpx
Bericht

Grote winst voor installatiesector’

Grote winst voor installatiesector'

Het woningmarktakkoord is een ‘grote winst voor de installatiesector’. Dat zegt voorzitter Titia Siertsema van branchevereniging Uneto-VNI.

 

 

De brancheorganisatie is vooral blij met het besluit om 150 miljoen euro te steken in een Nationaal Fonds voor Energiebesparing. Ook de invoering van een laag btw-tarief voor onderhoud en renovatie betekent volgens Uneto-VNI een impuls voor de sector.

 

Energiebesparingsfonds

Volgens voorzitter Titia Siertsema van Uneto-VNI biedt het Nationaal Fonds voor Energiebesparing de installatiebranche flinke kansen. “Dankzij dit fonds kunnen consumenten straks tegen een gunstig tarief geld lenen om hun energierekening omlaag te brengen, bijvoorbeeld door zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Dat gaat de installatiebranche veel werk opleveren en dat is hard nodig in deze tijd.

 

BTW-verlaging

De verlaging voor een jaar van het btw-tarief voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden van 21 naar 6% is volgens UNETO-VNI ook goed nieuws. Siertsema: ‘Een groot deel van onze leden werkt voor consumenten. Voor hen wordt het gunstiger om te investeren in bijvoorbeeld badkamerrenovatie, ketelvervanging of het levensloopbestendig maken van woningen.’ Volgens de voorzitter heeft de eerdere btw-verlaging in 2010 bewezen dat deze maatregel veel werkgelegenheid oplevert.’

 

Huurmarkt

De huurmarkt wordt flink geraakt door een verhuurdersheffing die nog altijd 1,75 miljard euro bedraagt. Uneto-VNI hoopt dat corporaties alsnog de ruimte vinden om te blijven investeren in woningverbetering en nieuwbouwwoningen. Ook vindt de vereniging het belangrijk dat er nu ook duidelijkheid komt voor huizenbezitters en starters. Vooral voor de laatste groep is het belangrijk dat de hypotheekeisen worden versoepeld. Siertsema: ‘Als de markt voor starters in beweging komt, volgt ook de rest van de markt.’

 

2 reacties op “Grote winst voor installatiesector’

 1. Maromic-Techno-Service- vof schreef:

  Beste mensen
  Wordt er eindelijk van uit de politiek stappen ondernomen??
  De ondernemers die er nog zijn moeten we houden denken ze in Den haag,leuk om het signaal te geven van een verlaging van de b.t.w van 21 naar 6 % maar dit geld alleen voor de gemaakte uren van een klus.
  Ze hadden die verhoging niet moeten door voeren van 19 naar 21 % ,om nu alleen een verlaging voor de uren van 21 naar 6 % te doen helpt niet veel alles moet naar 6 % dat help volgens mij beter.
  groeten
  M.T.S.Installatietechniek vof.

 2. Meartech schreef:

  Is deze regeling ook voor het plaatsen van zonnepanelen of is daar nog niks over bekend??

  Met vriendelijke groet,
  Erwin ter Veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.