fbpx
Bericht
Hamburgertent hergebruikt hete baklucht

De vestiging van fastfoodketen McDonalds in Apeldoorn-Noord is dankzij warmtepomptechniek met warmteterugwinning extra duurzaam.

 

 

Het restaurant, dat in slechts twee maanden is opgetrokken, bevat onder meer LED verlichting, zogeheten low oil volume friteuses en twee watervrije urinoirs die samen goed zijn voor 230.000 liter waterbesparing per jaar.

 

In opdracht van Hamer B.V. werkte CMK Luchttechniek aan een nieuw ventilatie/klimaatsysteem in het onlangs geopende restaurant. Het klimaat wordt geregeld met warmtepomptechniek met warmteterugwinning. Dit betekent dat het gebouw bij het voorverwarmen van de ventilatielucht en voor de koeling slim gebruik maakt van de warmte die afkomstig is van de keukenapparatuur. Ook het luchtgordijn van Spirair is in het totaalontwerp meegenomen, zodat het energieverlies minimaal is. CMK Luchttechniek heeft 180m² rechthoekig en 175m2 rond kanaalwerk gemonteerd. Boven de ovens en wasemkappen bevinden zich luchtkanalen vervaardigd uit 2mm gelast cortenstaal zodat het bestand is tegen hoge temperaturen, een nadrukkelijke eis van de hamburgerketen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.