fbpx
Bericht
Handboek zonne-energie op Solar Days

Het Handboek Zonne-energie, een neiuwe opleidingsstructuur voor deze techniek, wordt op 11 mei bij BDA in Gorinchem gepresenteerd.

 

Twee jaar lang is er door een grote groep deskundigen hard gewerkt aan de ontwikkeling van het Masterplan Zonne-energie, dat bedoeld is om de kwaliteit van het installatiewerk van zonne-energiesystemen te verbeteren en te borgen. Het Masterplan omvat een drietal elementen. Als eerste is de productie van een nieuw actueel Handboek Zonne-energie ter hand genomen, daarna is er een nieuwe opleidingenstructuur met zonopleidingen ontwikkeld en als laatste wordt nu gewerkt aan de opzet van een erkenning- c.q. certificeringregeling op dit terrein.

 

Presentatie

Tijdens de Solar Days wordt op 11 mei bij BDA in Gorinchem het Handboek Zonne-energie en het nieuwe Opleidingenprogramma Zon aan het grote publiek gepresenteerd. Het handboek is bedoeld voor iedereen die in de bouw met zonne-energie aan de slag gaat en is gerealiseerd door het kennisinstituut ISSO. Het opleidingen-programma is ontwikkeld door BDA Dak- en Gevelopleidingen en adviesbureau DWA. Op 11 mei wordt ook de nieuwe opleidingsruimte van BDA gepresenteerd, met onder het dak modellen met alle gangbare zonne-energiesystemen, en op het dak een zevental werkende systeemopstellingen

 

Klik hier voor een eerder artikel over dit onderwerp.

2 reacties op “Handboek zonne-energie op Solar Days

 1. pim schreef:

  De installateurs die al jaren de zon als energie leverancier zien en daarin werken kunnen hoop ik wel aanschuiven?
  Is dit niet het zoveelste instituut dat een erkenningsclub opricht?
  Zorg nu eens eerst dat een erkenning wettelijk is en dat er ook een controlerende instantie is die met opgeleide mensen, inspecteerd.

 2. Henk schreef:

  De installateur wil het liefst dat er wettelijke erkenningen komen voor gas, elektra, airco en nu dus ook zon. Na een verbouwing komen er dan 4 ambtenaren alles controleren?

  Dat gaat never nooit gebeuren, en terecht. Veel bewoners kunnen prima hun PV panelen kopen via internet en zelf monteren. Het is beter om dit via de installateur te laten doen, maar toon dan je meerwaarde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.