fbpx
Bericht

Hansgrohe in ‘design-top-10’

Hansgrohe in 'design-top-10'

Sanitair-fabrikant Hansgrohe heeft zich in de top 10 genesteld van de iF ranglijst. De ranglijst toont de meest toonaangevende ondernemingen in design wereldwijd.

 

 

In de meest recente ranglijst van het International Forum Design (iF) categorie ‘Bedrijf’, noteert Hansgrohe de zesde plaats. In totaal staan er bijna 2.000 ondernemingen in de lijst genoteerd. De iF ranglijst wordt gebaseerd op het totaal aantal gewonnen iF Design Awards over de afgelopen drie jaar. Hansgrohe stijgt vijf plaatsen ten opzichte van vorig jaar en stapt de top-10 binnen, in gezelschap van ondernemingen als Apple, Sony, Samsung, Philips en Siemens. In de top 25 staan ook gereedschappenfabrikant Hilti en kranenfabrikant Grohe.

 

Dubbel goud

In 2012 heeft Hansgrohe voor negen producten een iF Award gewonnen in de categorie “Product Design”, en één product in de categorie “Material design”. Deze awards hebben uiteindelijk een bijdrage geleverd aan de stijging op de wereldranglijst. Bovendien heeft de jury twee producten van Hansgrohe beloond met een iF gouden Award in de categorie “Product Design”, waarvan er maar 60 per jaar worden vergeven. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van het product, de afwerking, de mate van innovatie en de keuze van het materiaal. De gouden awards zijn toegewezen aan een inbouw wastafel-mengkraan uit de PuraVida serie en een elektronische mengkraan uit de Focus serie.

 

Phoenix Design, al jaren een vaste designpartner van Hansgrohe, is in Frankfurt onderscheiden met de prestigieuze Duitse Design Award 2012 in de categorie “Personality”. Zij kregen de Award voor hun oeuvre. De beiden met goud bekroonde producten uit de PuraVida en Focus kranenseries van Hansgrohe zijn in samenwerking met Phoenix Design ontwikkeld. Ook Axor, het designermerk van Hansgrohe, is beloond met een gouden German Design Award, voor de Axor Bouroullec collectie. Deze collectie is samen met de Franse designers Ronan en Erwan Bouroullec ontworpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.