fbpx
Bericht

HRe ketel in cascade onder de loep

GasTerra laat de toepassing van de HRe-ketel in cascade verder onderzoeken. Dit zou toepassing van de ketel in het midden en kleinbedrijf kunnen bevorderen.

 

 

Het Energy Transition Center (EnTranCe) in Groningen, een wetenschappelijk onderzoekscentrum van GasTerra, Gasunie, BAM, Hanzehogeschool Groningen en Imtech, gaat de kansen van de elektriciteitopwekkende ketel in de professionele markt onder de loep nemen. De HRe ketel werd in veldtesten en na commerciële introductie vooral toegepast in de woningbouw. GasTerra, die het in Nederland gewonnen aardgas verhandelt, is opdrachtgever van het onderzoek.

 

Cascade

In het bedrijfsleven zal de HRe-ketel vooral functioneren in cascadeopstelling, en als alternatief voor grote cv-installaties. Door ketels aan elkaar te koppelen is de verwachting dat het rendement van de HRe-ketel aanzienlijk toeneemt. In de woningbouw blijkt een teruglopende warmtevraag door (na)isolatie van de gemiddelde woning het gemiddeld rendement niet ten goede te komen. De elektriciteitopwekkende motor is namelijk gebaat bij veel draaiuren van de ketel.

 

EnTrance

EnTranCe is de hotspot voor toegepaste wetenschap voor ondernemers en innovaties en gelegen op het Zerniketerrein in Groningen. Bedrijven of individuen met goede, innovatieve ideeen over de toekomstige energievoorziening krijgen hier de ruimte en de faciliteiten om producten en diensten te ontwikkelen. EnTranCe is een onderdeel van Energy Academy Europe, centrum van expertise voor energieonderwijs, energieonderzoek en energie-innovatie. Instellingen en bedrijven die deel uitmaken van EnTranCe zijn BAM, GasTerra, Gasunie, Hanzehogeschool Groningen en Imtech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.