fbpx
Bericht

Innovatie Award voor Thermaflex

Innovatie Award voor Thermaflex

Het prefab leidingnetwerk Flexalen van Thermaflex heeft de Innovatie Award 2012 van de Stichting Warmtenetwerk gewonnen.

 

 

De Stichting Warmtenetwerk kent de Innovatie Award 2012 toe aan Thermaflex. Het benutten van restwarmte wordt steeds belangrijker om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te beperken. Het door Thermaflex ontwikkelde geprefabriceerde Flexalen-leidingnetwerk werd door de vakjury het een verbindende schakel vormt tussen andere innovaties en zich bewijst in de praktijk. Flexalen is een voorgeïsoleerd leidingsysteem dat door het inperken van verlies van transportwarmte bijdraagt aan een rendementsverbetering van onder meer warmte-terug-win units en warmtepompen. Volgens Warmtenetwerk fungeert Thermaflex hiermee als katalysator in het toepassen van warmtenetwerken.

De Stichting Warmtenetwerk is een platform, dat het gebruik van fossiele energie en de uitstoot van broeikasgassen wil verminderen door bevordering van collectieve warmte- en koudenetten. Voor de award 2012 was het belangrijkste selectiecriterium: in welke mate draagt de winnaar bij aan de doelstelling om het gebruik van (rest)warmte in netwerken te bevorderen.

1 reactie op “Innovatie Award voor Thermaflex

  1. […] Thermaflex is dit niet de eerste bekroning voor het cradle to cradle-beleid. Het Flexalen 600 voorgeïsoleerde leidingsysteem heeft een zogeheten silver […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.