fbpx
Bericht

Innovatieve inhaalslag in ketelvervanging

Innovatieve inhaalslag in ketelvervanging

Door een integrale samenwerking zijn in Den Haag in vier jaar tijd 5000 HR-ketels geplaatst. Zij vervangen vooral verouderde exemplaren en moederhaarden.

 

Veiligheid, energiebesparing, CO2-reductie en optimale beheersing van zowel vervangings- als onderhoudskosten stonden centraal binnen het partnership tussen fabrikanten Nefit en Intergas, woningcorporatie Staedion en installateur Breman Service uit Rotterdam.

 

De aansluiting van ketel in de Werfstraat in Den Haag was  afgelopen week een mijlpaal. Vier jaar geleden maakte Breman een inventarisatie van alle verwarmingsinstallaties in alle 32.000 woningen van Staedion in en om Den Haag, waarvan tweederde een individuele cv-voorziening had. Een flink deel daarvan bleek sterk verouderd en toe aan vervanging. De diversiteit in merken en toestellen was dusdanig groot, dat efficiënt onderhoud, snelle levering van onderdelen en beheersing van onderhoudskosten nogal bemoeilijkt werd.

 

Total cost of ownership

Om de aanschaf- en onderhoudskosten voor de corporatie te optimaliseren en te beheersen stapten Staedion en Breman af van de oude opdrachtgever-installateur relatie. Ze gingen als eersten in de markt een partnership aan waarbij het gezamenlijke beheer van alle  verwarmingsinstallaties en total cost of ownership centraal stonden. Niet de laagste aanschafprijs, maar de laagste totale kosten gedurende de complete levensduur van de installatie gaven vanaf dat moment de doorslag bij investeringsbeslissingen.  Aan de hand van een gezamenlijk opgesteld vervangings- en investeringsplan werden Nefit en Intergas geselecteerd als leveranciers. De optelsom van kosten, optimale bedrijfszekerheid en veiligheid, forse energiebesparing en CO2-reductie en gegarandeerde service gaf de doorslag.

 

Inhaalslag

De normaliter concurrerende merkfabrikanten Nefit en Intergas participeren beide inmiddels al vier jaar binnen het gesloten partnership. Inmiddels zijn een aanzienlijke vervangingsinhaalslag en een CO2-reductie van 59 procent gerealiseerd. Het vervangingstraject wordt de komende jaren op dezelfde wijze en met dezelfde partijen voortgezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.