fbpx
Bericht
Inspectie controleert extra op valgevaar

De Inspectie SZW gaat het veilig gebruik van ladders en rolsteigers op kleinere bouwlocaties vanaf halverwege deze maand extra controleren

 

 

Jaarlijks komen er op bouwterreinen gemiddeld vijf mensen om het leven en houden er tientallen blijvend letsel over door een val van een ladder of steiger. Deze inspectieronde, die zo’n drie weken duurt, richt zich op de kleinere bouwlocaties in binnensteden. Het gaat daarbij om nieuwbouw, verbouw en onderhoud- en reparatiewerkzaamheden, ook bij particulieren. Dit werk wordt uitgevoerd door bouw- en aannemingsbedrijven, schilders en installateurs.

 

Ongevallen 

Bij kleine bouwprojecten gebeuren relatief vaak ongevallen. Dit komt onder meer omdat er vaak met bijvoorbeeld te korte ladders of instabiele rolsteigers wordt gewerkt. Ongelukken bij kortdurende klussen zijn vaak het gevolg van gemakzucht, slordigheid en onvoldoende voorbereiding. Deze inspectieronde richt zich op het hele land. Als er onveilige situaties worden aangetroffen, zullen de inspecteurs het nemen van passende maatregelen afdwingen zodat er veilig gewerkt wordt. Ze kunnen daarbij een waarschuwing geven, een boete uitdelen of werkzaamheden stilleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.