fbpx
Bericht

Installateur haalt brons op WorldSkills

Installateur haalt brons op WorldSkills

Installatiemonteur Geert Dorresteijn uit Werkhoven heeft op de WorldSkills in Londen een bronzen medaille gehaald.

 

 

De 20-jarige werknemer van KTI van Dam Cothen BV  deed mee aan de beroepenwedstrijd in de categorie Koudetechniek. Hij diende als opdracht een complete koeltechnische installatie bouwen, waarin storingen worden aangebracht die in bepaalde tijd moesten worden opgelost.

 

Sanitair en Elektro 

Jowin Boerboom uit Wehl, deelnemer bij Sanitaire en Verwarmingstechnieken werd 14e. Tegelzetten Guido van Dingenen uit Riethoven werd 9e, en ontving een medaille voor Excellent Vakmanschap. Die eer viel ook te beurt aan Ruben van Gemert uit Heeswijk-Dinter bij de Elektrotechniek Gebouwen.

De medaille voor Excellent Vakmanschap ontvangen deelnemers wanneer zij nadrukkelijk boven de norm presteren. Dit is geschied bij een puntenaantal van meer dan 500 punten.

 

Twee medailles 

Team Nederland nam het bij de WorldSkills op tegen internationale vakcollega’s in vele uiteenlopende beroepen. Naast Dorresteijn won ook Philine van Hul een medaille (zilver in de categorie Etaleren). In totaal verwierf Nederland elf erkenningen van excellent vakmanschap. Klik hier voor alle uitslagen. De selectie voor dit evenement heeft plaatsgevonden via beurzen zoals Skills Masters. Hierna streden kandidaten tegen hun vakcollega’s tijdens nationale finales.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.