fbpx
Bericht

Installateur wint Femme Tech Award

Installateur wint Femme Tech Award

De strijd om de Femme Tech Award Installatietechniek is gestreden. De Groot Installatiegroep uit Emmen is gekozen tot het bedrijf dat het beste in staat is om vrouwelijke werknemers te werven en te binden. Dit is bekend gemaakt op de eerste Femme Tech Dag. Deze dag voor, door en over vrouwen in de techniek is een initiatief van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Metaalbewerking (OOM) en het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB), namens TechniekTalent.nu.

 

De Groot Installatiegroep is als winnaar uit de bus gekomen mede vanwege het sociale karakter van het bedrijf, aldus het juryrapport. Verder zijn er voor alle medewerkers zijn er mogelijkheden tot flexibilisering van het werk en is het bedrijf overtuigd (uit eigen ervaring) van de meerwaarde van een goede balans op de werkvloer tussen mannen en vrouwen De Groot investeert in opleiding en ontwikkeling van zowel de medewerkers als van leerlingen. Ook informeert het bedrijf actief  jonge kinderen (en hun ouders) over techniek.

 

Femme Tech Awards

De Groot Installatiegroep uit Emmen werd net als de andere kanshebbers; Baas BV uit Capelle aan den IJssel, Heijmans NV uit Rosmalen en Unica uit Zwolle op voordracht van werknemers en medewerkers van de opleidingsfondsen genomineerd door OOM en OTIB. Een deskundige jury bestaande uit Chris van Bokkum (directeur TechniekTalent.nu), Bea Berndsen (directrice OOMT), Cocky Booij (directrice VHTO), Henny Schonewille-Wennekes (directrice Wennekes B.V. (installatietechniek) en Margreet Westerbeek (regiosecretaris Metaalunie (Metaalbewerking) hebben uiteindelijk beslist wie de Awards in ontvangst mochten nemen.
De genomineerden werden onder andere beoordeeld op het aantrekken van vrouwelijk personeel, het benoemen van vrouwelijk personeel op technische en leidinggevende functies en de deelname aan voorlichtingsactiviteiten om meiden en vrouwen te boeien voor techniek. Met het uitreiken van de Awards willen de initiatiefnemers aan werkgevers laten zien dat vrouwen en techniek goed samen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.