fbpx
Bericht
Installatie-innovaties scoren in MKB Top 100

Afgelopen woensdag werd voor de achtste keer de MKB Innovatie Top 100 bekend gemaakt.

 

 

Winnaar was het ‘groene’, inktbesparende lettertype van Ecofont uit Utrecht, maar interessanter voor de bouwwereld zijn de nummers twee en drie: het verwarmingssysteem ThermIQ en de nieuwe zonnecellen van Tempress Systems.

 

ThermIQ

Het ThermIQ-systeem verwarmt slim ruimtes in huis op een manier die wel tot 60% energie bespaart. Het infrarood verwarmingssysteem zorgt voor plaatselijke warmte, zodat er niet onnodig gestookt wordt in lege ruimtes. In plaats van de lucht verwarmt het systeem objecten die zich in de ruimte bevinden: net als de zon doet in de natuur. Zo wordt alleen de gewenste plek verwarmd. Het ThermIQ-systeem is te bedienen met een smartphone, tablet of pc.

 

Nieuwe zonnecellen

De zonnecellen van Tempress Systems B.V. uit Vaassen veroverden de derde plek. In samenwerking met ECN zette Tempress een nieuw, efficiënter type zonnecel in de markt, die het rendement van ‘kristallijn’ silicium zonnecellen met 6% verhoogt. Dit zogenaamde n-type, ontwikkeld door ECN, ging met bijbehorende machines van Tempress in één jaar van laboratorium naar massaproductie.

 

Geen prijs

De jury beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is.

5 reacties op “Installatie-innovaties scoren in MKB Top 100

 1. Anonymo schreef:

  ThermIQ —> De hele waarheid zal worden onthuld !!! Op Klaarlichte dag !!!!

 2. Mary schreef:

  Volgens de geruchten , ThermIQ verbergt veel dingen !!

 3. Vito schreef:

  ThermIQ absoluut niet aan te bevelen !!!

 4. vito schreef:

  ThermIQ –> falsificatie : rapport TAUW N°3180484

 5. LD schreef:

  ThermIQ-leden komen rechtstreeks van Lexin, ESE-leden komen rechtstreeks van Lexin ook !! precies hetzelfde product !! consumenten worden bedrogen !!!
  Lexin gesloten wegens schending van intellectueel en industrieel eigendom.

  Justice zal zijn werk doen !!!

  LD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.