fbpx
Bericht
Installatietalenten van start op World Skills

Vandaag starten de World Skills in Leipzig. De Nederlandse installatiesector is met vier deelnemers vertegenwoordigd.

 

 

Paul Groen uit Opmeer, Joost Aben uit Overloon,  Brian Vonken uit Apeldoorn en Stefan Wiltink uit Oosterhout komen van 2 tot 7 juli voor ons land uit bij de WorldSkills 2013 in Leipzig. Dit zijn de wereldkampioenschappen van de beroepenwedstrijden, die in maart in Rotterdam op nationaal niveau gehouden werden. Paul is nationaal kampioen in het vak Elektrotechniek Gebouwen; Joost is nationaal  kampioen Sanitaire- en Verwarmingstechniek; Brian is nationaal kampioen Telematica en Stefan is nationaal kampioen Koude- en Luchtbehandelingstechniek. Zij wonnen hun nationale titel tijdens Skills Masters.

 

Kampioenen

Voor Nederland komen 24 jongeren uit in 19 beroepen, waaronder Tuinaanleg, Verpleegkunde, Bouwtimmeren en Robotica. Deze MBO-jongeren zijn het afgelopen jaar na regionale en nationale voorrondes te hebben gewonnen, nationaal kampioen in hun vak.

 

Promotie

Tijdens WorldSkills strijden meer dan 1000 kandidaten uit 54 landen in 45 beroepen. Naast de kandidaten vertrekken ook vele juryleden afkomstig van diverse bedrijven, kenniscentra en scholen naar WorldSkills. Tijdens het evenement komen prominenten uit het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en de politiek samen, waarbij het vergroten van de internationale normen en het promoten van het beroepsonderwijs de belangrijkste doelen zijn. De stichting Skills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan WorldSkills 2013. WorldSkills vindt elke twee jaar plaats. Deze internationale wedstrijden worden al sinds 1950 georganiseerd. De deelname aan WorldSkills 2013 wordt mogelijk gemaakt door: Ministerie van OCW, Ministerie van EZ, TechniekTalent.nu, Calibris, Nimeto Utrecht, OTIB, Bouwend Nederland, VHG, Arbesko en Hago.

 

De prestaties van het Nederlandse team, zijn te volgen via deze site, en de eigen Twitter en Facebook van het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.