fbpx
Bericht
Installatietechniek voor dementie-patiënten

Met de opening van een speciale modelwoning voor dementie-patiënten heeft OTIB in Woerden nu vier demonstratiewoningen voor zorgbehoevenden. Doel is kennis over installatietechniek voor zorgbehoevenden te delen.

 

 

De woning in het project Technologie Thuis Nu wordt op 26 april geopend.

Na woningen voor vitale 55-plussers, slechtzienden en mensen met de longziekte COPD, lichamelijk gehandicapten, word met de dementiewoning een volgende doelgroep aangesneden. OTIB wil met de installatiebranche niet alleen laten zien dat deze markten een groeimarkt vormen voor installatiebedrijven, maar ook dat fabrikanten technische oplossingen hebben voor de praktische problemen die deze mensen door hun beperkingen ervaren. OTIB en Alzheimer Nederland hebben de modelwoning voor dementiepatiënten laten bouwen om kennis te verzamelen.

De afgelopen tijd werkte OTIB intensief samen met Joost van Hoof van kennisinstituut ISSO (die promoveerde op het onderwerp dementiewoningen) en Alzheimer Nederland. Ze waren het erover eens dat de patiënt volledig centraal moest staan in de woning. Nederland telt 250.000 mensen met dementie. In 2050 zijn dat er 500.000. De overheid wil deze mensen langer thuis laten wonen. Dit vraagt om aangepaste woningen. 

 

In het zojuist verschenen nummer van vakblad Installatie en Sanitair een reportage over de nieuwe dementiewoning. Klik hier voor een gratis proefexemplaar. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.