fbpx
Bericht
Jaarlijks 300.000 woningen energiezuiniger'

Het nieuwe convenant Meer Met Minder heeft een looptijd tot 2020. Doelstelling is om minimaal 300.000 woningen en gebouwen per jaar energiezuiniger te maken.

 

 

Het nieuwe convenant, dat vandaag is getekend, is een actualisatie van het convenant Meer Met Minder uit 2008 en houdt onder andere rekening met de bijgestelde kabinetsdoelstellingen en de veranderde economische omstandigheden. Naast 20% minder CO2-uitstoot in 2020 gaat het om afspraken over beheersing van de energielasten en het stimuleren van de bedrijvigheid in de bouw- en installatiebranche. Behalve Uneto-VNI ondertekenen ook Bouwend Nederland en Energie Nederland het convenant. Verschil met het vorige convenant is dat de woningcorporaties niet meedoen. Voor nieuwbouw en de huursector zijn ook vandaag afzonderlijke convenanten gesloten. Meer Met Minder richt zich dus vooral op de particuliere bezitter van bestaande woningbouw.

 

Verheugd

Uneto-VNI-voorzitter Marcel Engels is verheugd over de nieuwe afspraken: “Het maatschappelijk belang van dit convenant is groot. De energienota wordt namelijk voor veel burgers de komende jaren onbetaalbaar. Daarom is het zaak om nu energiebesparende maatregelen te nemen om de energienota omlaag te brengen. Met dit convenant slaan we twee vliegen in één klap. Dankzij bijvoorbeeld een HR-ketel, zonnepanelen en isolatie neemt ook het wooncomfort toe.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.