fbpx
Bericht

Kamer twijfelt over nieuwe vorstverlet

Kamer twijfelt over nieuwe vorstverlet

De Tweede Kamer twijfelt over de nieuwe vorstverletregeling. Een motie opent de deur naar een sectorspecifieke vorstverletregeling.

 

 

De nieuwe vorstverletregeling voorziet in een eigen risico van 4 weken. Brancheorganisatie Uneto-VNI luidde vorige week de noodklok over deze regeling, die volgens voorzitter Marcel Engels de nekslag zou betekenen voor veel installatiebedrijven. Tijdens de bespreking van het wetsontwerp is een motie van Kamerlid Heerma (CDA) aangenomen die meer ruimte moet geven voor een eigen invulling van de regeling per sector. De nieuwe minister van Sociale Zaken gaat hierover in overleg met onder andere Uneto-VNI onderzoek doen.

 

Marcel Engels van UNETO-VNI reageert verheugd dat de Tweede Kamer rekening heeft gehouden met de noodkreten van de installateursvereniging. Engels doet een dringend beroep op de minister van Sociale Zaken om snel werk te maken van een maatwerkregeling en alsnog af te zien van een eigen risico periode. De huidige regeling kent geen eigen risico periode en wordt volledig door de sector zelf bekostigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.