fbpx
Bericht
KBI accrediteert opleidingen duurzame energie

Onderwijsinstituten in de installatiebranche kunnen in 2013 een accreditatie krijgen voor opleidingen in duurzame energie.

 

 

Hiermee geeft de Nederlandse overheid opvolging aan Europese richtlijnen. De stichting Kwaliteitsborging Installatiesector (KBI) is aangewezen als accreditatie-instelling. 

 

Biomassa, warmtepomp

De overheid en instanties in de installatiesector als KBI en ISSO, werken samen aan de kwaliteitsborging van onder andere duurzame energietoepassingen. Een resultaat daarvan zijn opleidingen op het gebied van duurzame energie. Dergelijke opleidingen worden onder meer gestimuleerd door Agentschap NL, Uneto-VNI en OTIB. Deze zogeheten RES-opleidingen behandelen systemen die hun energie winnen uit hernieuwbare bronnen, zoals wind, zon, bodem, biomassa en warmtepompen.

 

Kwaliteitsniveau

Met de accreditatie van de opleidingen komt de Nederlandse overheid tegemoet aan de Europese eisen in de Richtlijn Hernieuwbare Energie (RES). Een accreditatie leidt tot een gerechtvaardigd vertrouwen in de opleiding. De erkenning toont aan dat een opleiding conform de actuele wet- en regeling is opgebouwd en het juiste kwaliteitsniveau heeft. Tot vrijdag 11 januari 2013 kunnen instituten zich aanmelden bij KBI voor het eerste accreditatietraject.

5 reacties op “KBI accrediteert opleidingen duurzame energie

  1. Tsuyoshi schreef:

    Volgens mij was de oprichting van een khakoliete universiteit in Nederland 100 jaar geleden (ik neem aan dat het om t Radboud gaat?) niet zoveel nieuws, misschien bedoelden jullie het oprichten van de Vrije Universiteit door Kuyper? (130 jaar geleden?). (Dat lijkt er in elk opzicht namelijk meer op..)Hoe dan ook, moge het de IUR net zo goed vergaan als de VU.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.