fbpx
Bericht

Kemkens neemt 20.000 ketels Q-Energy over

Kemkens neemt 20.000 ketels Q-Energy over

Met de overname van Q-Energy wordt het installatie en onderhoudsbedrijf Kemkens verantwoordelijk voor de servicecontracten van 20.000 toestellen.

 

 

Het is de vijfde overname sinds 2008 voor het Osse installatie- en onderhoudsbedrijf Kemkens, dat verdere overnames niet uitsluit. Met een jaaromzet van 69 miljoen euro en  240.000 toestellen in onderhoud, hoort Kemkens, gelieerd aan energiebedrijf Essent, bij de top 3 van Nederlandse service- en onderhoudsbedrijven. Het verlieslijdende Q-Energy uit Eindhoven wordt volledig samengevoegd met de Helmondse vestiging van Kemkens, dat naast het hoofdkantoor in Oss ook nog een vestiging in Oosterhout heeft. Eenderde van het huidige personeelsbestand verliest haar baan. Er is een sociaal plan opgesteld dat akkoord is bevonden door de vakbonden. De overige medewerkers komen in dienst van Kemkens. Grootaandeelhouder en algemeen directeur Joep Kemkens: “Wij zijn veel werkzaam voor woningbouwcorporaties en particuliere opdrachtgevers. Onze groeistrategie is, mede gezien de problemen waar de corporaties zich voor gesteld zien, met name gericht op uitbreiding in het particuliere marktsegment.”

 

Strategie

Volgens Kemkens is volume nodig voor effeciënt onderhoud. “Er is een kritische massa nodig. Die zorgt ervoor dat je  kunt investeren in automatisering, mens en materiaal. Daardoor kunnen we de planning en logistiek optimaal organiseren. De laatste jaren treedt er een sterke concentratie op in onze markt. De grote servicebedrijven worden groter door overnames of zelfstandige groei, de kleinere servicebedrijven verdwijnen steeds meer van de markt. Dat sluit aan bij de wensen van de huidige klant. Die wil de hoogste kwaliteit, tegen de laagste kostprijs met de hoogste snelheid.” Volgens Kemkens kiezen klanten tegenwoordig eerst eerst voor service en onderhoud, dan pas voor de techniek. “Als we ons daarin een betrouwbaar leverancier hebben getoond, ligt het voor de hand die nieuwe CV ketel ook bij ons te bestellen. Dat is omgekeerd aan de marktbenadering van veel van onze  branchegenoten, die primair inzetten op de verkoop en installatie van apparatuur en later geconfronteerd worden met de after sales.”

8 reacties op “Kemkens neemt 20.000 ketels Q-Energy over

 1. Richard schreef:

  Mooi stukje commercie, alleen vergeet de heer Kemkens dat kleine service bedrijven sterke concurrenten blijken.
  Veel zelfstandigen zijn de echte vakmensen waar bedrijven om verlegen zitten.
  Deze zijn vaak verzelstandigd door gebrek aan verdere ontwikkeling bij “de grote bedrijven”

  Door de mindere overheadkosten troeven deze de grote jongens steeds vaker af.
  Om nog maar te zwijgen of alle neuzen dezelfde kant opstaan, omdat er veel onbegrip op de werkvloer is.
  Wat de klant echt wil is gehoord worden, als er echt een probleem is i.p.v steeds een andere monteur welke ieder een eigen verhaal heeft over de klacht.

  Gelukkig heeft 2/3 er nog een boterham eraan overgehouden 😉

 2. Rob schreef:

  Helemaal eens met de vorige spreker. De klant wil eigenlijk maar 1 persoon over de vloer met kennis van zaken die verder kijkt dan alleen het keteltje even schoonmaken in 20 minuten. Er komt ook advies en voorlichting bij.
  Ik heb te vaak gezien bij grotere onderhoudsbedrijven dan iedereen met een spoedcursus onderhoud mocht doen. Het geeft aan dat inmiddels ook de grote bedrijven zich meer en meer specialiseren op het onderhoud. Maar er is nog steeds een te kort aan goed geschoold onderhoudspersoneel. In mijn optiek is kleinschaligheid nog steeds beter en klantgerichter dan volume.

 3. Alexander schreef:

  De grote bedrijven hebben vaak “rotte appels er tussen” en zo komen de kleinere toch steeds vaker aan bod.
  De service en persoonlijke benadering is bij de grote bedrijven ook weg, onze klantenkring wil absoluut geen groot installatiebedrijf hebben !

  Dus 20000 onderhoudjes erbij- mensen de straat op…? Logisch

 4. Charlie schreef:

  Ik kan alleen maar zeggen dat de vorige drie schrijvers de spijker op de kop slaan.
  Ik als zelfstandig ondernemer (eenmanszaak) kan alleen maar zeggen
  niemand die ik spreek zegt ik wil een groot bedrijf maar ze willen allemaal een persoonlijk en deskundig iemand over de vloer en die vind je niet of bijna niet meer bij de grote bedrijven want dat zijn allemaal zzp’ers geworden.

 5. Jeroen schreef:

  Dus als ik dit zo lees hieronder, werken er bij grote bedrijven onkunidge en onvriendelijke monteurs en bij de kleine (zzp) bedrijven alleen maar kundige en uiterst vriendelijke monteurs.

  wat als de zzper op vakantie is, wat als de zzp (ja komt voor) het ook niet meer weet, op wie valt hij terug, wat als de zzp een keer een klus aanneemt die 3 weken duurt en er belt iemand met een probleem.

  De kracht van deze grote bedrijven licht juist in het sevice verlenen. het is niet voor niets dat woningstichtingen kiezen voor grote partijen. Deze kunnen hun afspraken wel correct nakomen, omdat ze de mensen er voor hebben.

  Werk overigens zelf voor een cv-ketel fabrikant. Kom dit elke dag weer tegen…

  • Michel schreef:

   Individualiteit en betrouwbaarheid dat is wat de meeste klanten willen. Een vertrouwd en een betrouwbare specialist met hart voor zijn vak en belang bij het goed oplossen van eventuele problemen. Meestal zijn dit toch de kleinere bedrijven en vaak zzp-ers. Die hebben vaak meer eer van hun werk en kijken niet alleen naar de klok omdat de volgende klant al in de digitale planning staat. Voor dit soort grote bedrijven betekent volume of schaalgrootte eigenlijk alleen maar massa is kassa. Consument is niet beter af.

 6. Jeroen schreef:

  En o ja vergeet dit niet en denk er eens over na;

  Wil de klant steeds dezelfde monteur oer de vloer bij problemen óf wil hij gewoon dat het probleem (snel) opgelost wordt ongeacht door welke monteur?

 7. danny schreef:

  hey Jeroen,

  gij het makkelijk praten gij hoeft oe maar bezig te houden met 1 merk toestel…wij 37000

  Heb jij wel eens voor een grote installateur gewerkt? denk het niet aan je reacties te zien.

  jij weet niet waar je over praat man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.