fbpx
Bericht

Koele frisdrank in duurzame nieuwbouw

Koele frisdrank in duurzame nieuwbouw

Drankenfabrikant FrieslandCampina in Ede heeft 6.000 m² productie-, koel-, opslag- en bedrijfsruimte in gebruik genomen. Hierin zit duurzame installatietechniek verwerkt.

 

 

Bij dit project diverse geavanceerde installaties opgeleverd: productkoeling, comfortkoeling, verwarming en luchtbehandeling met warmteterugwinning. Kemkens Installatietechniek verzorgde deze duurzame klimaattechnische installatie.

 

WTW

Door middel van een warmteterugwinningsinstallatie wordt er gezorgd voor een effectieve ventilatie waarbij warmte uit afvoerlucht terug wordt gewonnen. Het rendement is daarmee hoger waardoor het energieverbruik aanzienlijk afneemt. Een dergelijke installatie is onderdeel van het milieubewust omgaan met grondstoffen en past daarmee binnen het duurzaamheidsdenken.

 

FrieslandCampina produceert op haar locatie in Ede verschillende vruchtendranken, waaronder Appelsientje en Taksi. In Ede produceert men 16 liter fruitsappen per hoofd van de bevolking per jaar. Door de uitbreiding op deze locatie is de productiecapaciteit vergroot en is men klaar voor de toekomst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.