fbpx
Bericht

Koeling en verwarming monument via PV

Koeling en verwarming monument via PV

Het dak van de monumentale Beltman-gebouw, onderdeel van het DRU-complex in Ulft, is voorzien van een bijzondere PV-installatie. Hiermee wordt energie opgewekt voor verwarming en koeling in het gebouw.

 

Kremer Duurzame Technieken uit ’s Heerenberg heeft, in samenwerking met partner Pfixx Solar, voor Woningstichting Wonion te Ulft deze bijzondere PV zonne-energie installatie van 66 kWp gerealiseerd . Deze zonnestroom of PV installatie wordt gemaakt met zogenaamde buisvormige dunnefilm techniek. Dergelijke panelen worden vlak en horizontaal op het dak gemonteerd. Vanwege de monumentale status van het Beltman complex is hiervoor gekozen. 
Wonion wekt hiermee zoveel energie op dat in de koeling en verwarming van het pand kan worden voorzien. De 330 panelen leveren een vermogen van 66 kWp.

 

Wonion is zelf gehuisvest in het Beltman-complex. Naast het eigen onderkomen, worden ook veel huurwoningen van de corporatie voorzien van zonnepanelen. Kremer Duurzame Technieken is naast eerstgenoemd project ook betrokken bij het ontwerp, aanleg en in bedrijf name van een solarpark van 1,8 Mw. Dit park, gelegen op een voormalig vuilstortplaats, levert de duurzame energie voor 800-900 woningen. Het park is onlangs opgeleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.