fbpx
Bericht

Label A+ nieuwbouw Rabobank Alkmaar

Label A+ nieuwbouw Rabobank Alkmaar

Het nieuwe pand van Rabobank Alkmaar e.o. heeft energielabel A+ ontvangen. DWA tekende voor de installaties.

 

Het pand is een voorbeeld van duurzaam bouwen; een integraal ontwerp, waarbij is gefocust op inzet van duurzame energie en toepassen van energiebesparende maatregelen. Het kantoor, een ontwerp van Leijh Kappelhoff Seckel Van den Dobbelsteen Architecten, biedt de circa 200 medewerkers alle gelegenheid om op een nieuwe manier te werken. Zo zijn de werkplekken volledig flexibel en stimuleren de enorme openheid en transparantie het samenwerken en ontmoeten.

 

Windmolens

Een gasaansluiting ontbreekt: warmte en koude wordt op een efficiënte en duurzame wijze opgewekt door middel van warmte/koudeopslag met warmtepompen. Een groot deel van de elektriciteit wordt opgewekt met behulp van windmolens, die bovenop het dak staan, zonnepanelen en in de glasgevel geïntegreerde zonnecellen.

 

Verder zijn maatregelen getroffen om het energiegebruik zoveel mogelijk terug te dringen. Het ontwerp is zodanig dat daglicht zo ver mogelijk de kantoorruimten kan binnendringen. Verder heeft het verlichtingssysteem een daglichtafhankelijke regeling en aanwezigheidsdetectie. Ook is LED-verlichting toegepast.

 

Energiespiegel

Het energiegebruik zal gevolgd en door middel van het door DWA ontwikkelde programma Monavisa inzichtelijk gemaakt worden. Niet alleen de eigenaar van het pand krijgt inzicht in de energieprestatie: in de ontvangsthal visualiseert een energiespiegel in begrijpbare eenheden wat er aan energie wordt opgewekt en gebruikt.  Ook bezoekers worden op deze manier op de hoogte gesteld van de bijdrage van de Rabobank aan een duurzame samenleving. Arie Huisman, manager installatieadvies bij DWA installatie- en energieadvies overhandigde het energielabel aan directievoorzitter Kees Jasperse tijdens de officiële opening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.