fbpx
Bericht

Lekke leidingen van binnenuit gerenoveerd

Lekke leidingen van binnenuit gerenoveerd

Dankzij een innovatieve inlinertechniek zijn verouderde gietijzeren toilet- en badkamerstandleidingen van een flat in Rijswijk gerenoveerd zonder hak- en breekwerk. Dit scheelde kosten en overlast.

 

 

Het project is uitgevoerd door TSI Pipe Technologies Netherlands BV, het enige bedrijf in Nederland dat dit nieuwe Tubus System uitvoert. Het systeem renoveert de leiding door standleidingen van binnenuit te reinigen en te voorzien van een nieuwe laag glasversterkt polyester. In Rijswijk werd een flatgebouw hierdoor tegen relatief lage kosten en met minimale overlast gerenoveerd. Het alternatief, hakken en breken, bleek veel kostbaarder en ingrijpender.

 

Prijs

De hier toegepaste relining techniek om binnenhuisriolering te renoveren, is deze week genomineerd voor de Bouwwereld Bouwtechniek Award, een wedstrijd die innovatieve bouwtechniek wil bevorderen en belonen. Voor de prijs zijn vijf projecten/technieken genomineerd.

 

In ons dossier Sanitair een uitgebreidere toelichting op dit systeem en het project.

6 reacties op “Lekke leidingen van binnenuit gerenoveerd

 1. GMM. Jurgens schreef:

  Is het mogelijk om met deze techniek ook vloerverwarmingsleidingen te dichten ??
  Uw reactie zie ik met belangstelling tegemoet.
  Namens B.T.I.M.
  G. Jurgens

 2. H.A. Borst schreef:

  Over het algemeen komen de problemen door rot van liggende gietijzerenleidingen.
  Heeft men daar ook een oplossing voor?

 3. Joop Leemans schreef:

  Het ziet er goed uit, maar standleidingen met aansluitingen van uit de keuken, badkamer en badkamer lijkt mij toch iets wat anders dan recht staande of liggende leidingen. De Firma Zegwaard en enkele andere bedrijven houden zich al bezig met rioolpijpen waar een sok wordt in geperst die zich daarna verharden. Ook hierbij dienen aanslutingen later te worden door geboord, dit omdet de sok een rechte lijn volgd. Standleidingen in gebouwen hebben in de maaste gevallen een 90 graden aansluiting op de standleiding, van uit keuken, badkamer en toilet hoe gaan deze dan worden aangesloten?

  Joop Leemans

  Namens VVE Athos

 4. Richard Matchett (TSI Pipe Technologies / Tubus System) schreef:

  Beste belangstellende

  Dank voor uw interesse en vragen. Het behandelen van standleidingen, met natuurlijk aansluitingen, hoort bij de kernactiviteit van TSI Pipe Technologies / Tubus System.

  Wij hebben een aantal technieken om standleiding met aansluitingen te relinen.

  Op deze pagina treft uw meer informatie over een aantal opgeleverde renovatieprojecten: http://www.tubussystem.nl/projecten

  Tubus System wordt toegepast bij het renoveren van binnenhuisriolering en helaas niet vloerverwarmingsleidingen

 5. Sylvia de Bruijn schreef:

  Het systeem lijkt dik in orde, maar ik vraag me af hoe om te gaan met leidingen van asbest. De binnenkant van de standleiding zal wel in orde komen, maar de buitenkant blijft asbest. Hoe wordt dit opgelost?

 6. Edwin uppelschoten schreef:

  Geachte heer Borst en Leemans,

  Op onze website http://www.house-liner.nl kunt u lezen dat het mogelijk is om leidingen met een binnendiameter vanaf 34 mm van binnenuit te renoveren. Ook de aftakkingen van een standleiding zijn met een T-liner of Spray-liner te renoveren.

  Als u vragen heeft mbt kosten en uitvoeringsmogelijkheden neem gerust contact op.

  Namens House-liner bv

  Edwin Uppelschoten (06-53156444)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.