fbpx
Bericht

Lichtgewicht montagesysteem pv-panelen

Lichtgewicht montagesysteem pv-panelen

Met behulp van een lichtgewicht montagesysteem kunnen PV-systemen ook op daken met lage draaglast worden toegepast. Een autobedrijf in Maarssen had de primeur.

 

Installateur Greensave heeft het eerste lichtgewicht montagesysteem van Centrosolar in Nederland geïnstalleerd op het dak van de showroom van Mazdadealer Knoop in Maarssen. Het ultralichte Ceniq montagesysteem maakt het mogelijk PV-systemen op platte daken met een minimale draaglast te installeren, zonder de dakbedekking te beschadigen. Van 4 tot en met 6 oktober toonde Centrosolar de Ceniq voor het eerst aan het Nederlandse vakpubliek tijdens Energie 2011 in Den Bosch.

 

Ballast

“Het grootste voordeel bij de installatie van de Ceniq is dat je hierbij geen ballast nodig hebt,” aldus Lex Schiebaan, technisch ingenieur van Greensave. “Doordat het systeem direct aan het dak bevestigd kan worden, is de dakbelasting laag en omdat het systeem licht is, verloopt de montage snel en simpel. Het resultaat is erg mooi, omdat de panelen vrij vlak liggen en er achterop een spoiler wordt gemonteerd.” Greensave is actief in duurzame energie en gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van PV-systemen met uitgebreide financiële en fiscale ondersteuning.

 

PV-panelen

Centrosolar leverde het complete PV-systeem, inclusief panelen en inverter, aan Autobedrijf Knoop. Hans Knoop, directeur en eigenaar van de Mazdadealer: “Als ondernemer sta ik open voor duurzame oplossingen. Toen wij vanwege een brand noodgedwongen ons dak van de showroom in Maarssen moesten renoveren, wilde ik het daarom in een keer goed doen: betere isolatie en zonnepanelen op het dak.”

Erik de Leeuw, Commercial Director van Centrosolar Benelux: “Met de Ceniq wordt het vooral voor kantoor- en bedrijfspanden die vaak een plat dak met weinig draaglast hebben, gemakkelijker om voor zonnepanelen te kiezen.”

 

Rendement

De PV-installatie, bestaande uit 26 S-Class Professional panelen met een vermogen van 235 Wp, levert de Mazdadealer 5500 kWh per jaar op aan energie. Knoop: “Via een website met een inlogcode kunnen we bijhouden hoeveel energie de panelen opleveren. Volgens de laatste berichten heeft het systeem vanwege de mooie herfstdagen tot nu toe al 15 procent meer rendement opgeleverd dan verwacht.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.