fbpx
Bericht

Miljoen subsidie voor Warmtenet Hengelo

Miljoen subsidie voor Warmtenet Hengelo

Warmtenet Hengelo heeft 1 miljoen euro subsidie gekregen van de Europese Commissie, binnen het programma Intelligent Energy Europa (IEE). Deze subsidie is bedoeld om een lokale energie infrastructuur op te zetten.

 

 

Hengelo legt een warmtenet aan, waarbij de nieuwe huizen in de Hengelose wijk Berflo-Es verwarmd worden met restwarmte van verbranding van biobrandstof. De biobrandstof wordt  gewonnen uit afvalhout. De komende jaren worden 1500 huizen aangesloten op het warmtenet.

 

Het project van Warmtenet Hengelo heet BOWEN: het mobiliseren van lokale energie-investeringen voor een warmtenet dat gebruik maakt van bio-energie en restwarmte. Het doel van het project is om de (technische) bedrijfsvoering van het warmtenetbedrijf op te zetten. De subsidie is bedoeld om lokale overheden in staat te stellen om externe kennis in te schakelen om investeringen voor te bereiden.

 

De aanvraag van Warmtenet Hengelo is geselecteerd, omdat de Europese Commissie het bijzonder vindt dat een lokale overheid een warmtenetbedrijf opricht en daarbij gebruik maakt van industriële restwarmte en andere duurzame bronnen. Daarmee is Hengelo de eerste Nederlandse gemeente die binnen het IEE-programma, onderwerp MLEI (Mobilising Local Energy Investments) deze subsidie krijgt. De aanpak van Warmtenet Hengelo om met lagere temperaturen te werken, spreekt de commissie aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.