fbpx
Bericht
Minister ondertekent nieuw MMM convenant

Donderdag aanstaande ondertekenen minister Spies, en branchepartijen waaronder Uneto-VNI een nieuw convenant Meer Met Minder.

 

 

Het eerste convenant Meer Met Minder, een landelijke energiebesparingsaanpak voor de bestaande woningvoorraad, liep eind 2011 na drie jaar af. Uneto-VNI voorzitter Marcel Engels kondigde al eerder in vakblad Installatie en Sanitair aan dat een verlenging aanstaande zou zijn. Aanstaande donderdag wordt niet alleen het Meer Met Minder convenant ondertekend, maar ook het Lente-akkoord (2008) voor nieuwbouw en een nieuw convenant voor de huursector. De corporatie-koepel Aedes doet namelijk niet mee in het nieuwe convenant Meer Met Minder.

 

De nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder heeft tot doel om de bestaande woningvoorraad energiezuiniger te maken. De energiebedrijven (Energie Nederland), Bouwend Nederland, Uneto-VNI startten samen met de Rijksoverheid en de corporaties (Aedes) in 2009 met de campagne. De premieregelingen hebben op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau tot energiebesparende maatregelen als HR++ glas, isolatie en verbeteringen aan installaties geleid. Ook heeft het convenant geleid tot innovatieve samenwerkingsverbanden tussen marktpartijen, zoals E.nu, een samenwerkingsverband dat een initiatief is van Instalnova, TNO, Syntens en Uneto-VNI

 

(later deze week meer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.