fbpx
Bericht

MMM: twaalfde subsidieregeling

MMM: twaalfde subsidieregeling

Met de subsidieregeling voor bestaande woningen in de Friese gemeente Skarsterlân, is het 12e MeerMetMinder-traject in Nederland een feit.

 

 

De regeling -subsidies voor energiebesparende maatregelen in huis- wordt uitgevoerd door de nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder en is daarmee de twaalfde premieregeling die deze organisatie faciliteert. Naast drie nationale premieregelingen werden er regelingen opgezet voor de gemeente Apeldoorn en de provincies Zeeland, Drenthe, Groningen, Friesland, Noord-Brabant en Utrecht. Dankzij de inspanningen van Meer Met Minder zijn er in de periode 2008 tot en met 2010 314.000 extra woningen energiezuinig gemaakt, zo heeft Agentschap NL onlangs berekend.

 

Cv-ketel

Voorwaarde voor de ‘Duurzaam (T)huis in Skarsterlân’ premie is dat de Energie Index van het huis met minimaal 0,75 wordt verbeterd. In dat geval kunnen de bewoners rekenen op een premie van 500 euro. Deze index-verbetering komt grofweg overeen met een verbetering van het Energielabel met twee labelstappen. Daarnaast is het van belang dat een woningeigenaar eerst een Maatwerkadvies Energiebesparing laat opstellen. Hierin staat precies welke energiebesparende maatregelen voor het huis en de persoonlijke situatie het beste zijn, wat ze kosten en wat ze aan energiebesparing opleveren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het aanbrengen van dubbel glas, zonnepanelen, een nieuwe cv-ketel of dak-, gevel- en/of vloerisolatie.  

De ambitie van de gemeente Skarsterlân is om tot en met 2012 200 woningen met minstens twee energielabelstappen energiezuiniger te maken. Hiervoor is 100.000 euro in kas.

 

Energiezuinig 

Meer Met Minder is de nationale energiebesparingsaanpak voor bestaande woningen en andere gebouwen. Het is een in 2009 gestart gezamenlijk initiatief van de Rijksoverheid, woningcorporaties (Aedes), bouwbedrijven (Bouwend Nederland), de installatiesector (UNETO-VNI) en energiebedrijven (Energie-Nederland). Doel van de aanpak is om bestaande woningen en gebouwen gemiddeld 20 tot 30% energiezuiniger te maken. Tot en met 2010 zijn er dankzij Meer Met Minder 314.000 extra woningen energiezuinig gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.