fbpx
Bericht
Muziektheater Amsterdam vol zonnepanelen

Met de installatie van 350 zonnepanelen wekt het dak van het Stadhuis/Muziektheater het electra-verbruik van dertig Amsterdamse huishoudens op.

 

De wethouders Gehrels en Van Poelgeest hebben samen met directeur Lodder van Het Muziektheater Amsterdam 350 zonnepanelen op het dak van het Stadhuis/ Muziektheater in gebruik genomen. De installatie voor zonnestroom is de grootste op één dak in Amsterdam en de grootste op een stadhuis of muziektheater in Nederland. De zonnepanelen bedekken ongeveer 1000 vierkante meter aan dakoppervlak en zullen evenveel elektriciteit opwekken als het verbruik van dertig Amsterdamse huishoudens.

 

Convenant 

De gemeente Amsterdam streeft naar een CO2-reductie van 40% in 2025 ten opzichte van 1990. Het Muziektheater Amsterdam ondersteunt deze ambitie als ondertekenaar van het convenant ‘De Plantage Amsterdam, het groene museumkwartier’. Met de nieuwe zonnepanelen zal 85.000 kWh energie per jaar worden opgewekt. Daardoor neemt de CO2-uitstoot af met 52 ton per jaar. Eerder kreeg het stadhuis al een groen dak en een energiezuinig datacenter.

 

Kosten

De installatie voor zonnestroom kwam tot stand met een SDE-subsidie van het Rijk die bedoeld is om duurzame energie te stimuleren. Het bedrijf Yellow Step Solar (een samenwerking tussen International Solar en energiemaatschappij Greenchoice) zal de overige investeringskosten terugverdienen met de opbrengsten van de opgewekte energie. De gemeente en Het Muziektheater Amsterdam betalen niet meer dan anders voor de energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.