fbpx
Bericht
Nefit komt met eigen slimme cv-thermostaat

Nefit introduceert in september een slimme thermostaat die het mogelijk maakt de cv-installatie met de smartphone te bedienen en het gasverbruik te monitoren. Installateurs kunnen op afstand service verlenen.

 

 

Hiermee is het bedrijf de eerste cv-ketelfabrikant die een eigen slimme thermostaat op de markt brengt. Tot dusver zijn slimme thermostaten vooral verkrijgbaar via energiemaatschappijen, in combinatie met een energiecontract of abonnement.

 

Onderhoudsmonteur

Met de Nefit Easy kunnen consumenten hun cv-ketel via hun smartphone, en dus op afstand instellen en bedienen. Bij een vergrendelende storing verschijnt een bericht op de smartphone. Deze berichten kunnen direct gedeeld worden met de voorgeprogrammeerde contactgegevens van de (service-)installateur, die met behulp van de foutcode en met de onlangs geïntroduceerde Service Tool II op afstand een toestel kan uitlezen, resetten en componenten kan testen. Een deel van de storingen is na toestemming van de klant dus op afstand te verhelpen. Bovendien kan met de online diagnose een monteur beter voorbereid naar de klant, zodat het aantal herhaalbezoeken wordt teruggebracht.

De slimme thermostaat komt in september op de markt.

 

OpenTherm

De nieuwe thermostaat is een aanvulling op de bestaande range eigen klokthermostaten van de ketelfabrikant. De thermostaten van Nefit werken volgens het eigen EMS-protocol, dat de modulerende aansturing van de ketel verzorgt. Nefit is de enige fabrikant die niet werkt met het OpenTherm-protocol. Dit betekent bijvoorbeeld dat toestellen van de Deventer fabrikant zonder convertor niet konden moduleren met andere (slimme) thermostaten. De nieuwe slimme thermostaat, een eigen ontwikkeling waar anderhalf jaar aan gewerkt is, werkt op alle acutele toestellen uit het assortiment van Nefit. Dit betekent dus ook dat de thermostaat los te koop is (vanaf september, voor 257 euro incl BTW). In december komt Nefit ook met een adapter zodat de thermostaat ook op ketels van andere merken kan worden gebruikt.

 

Bedieningsgemak

Consumenten kunnen met de thermostaat en bijbehorende app (Apple Store juni 2013, Google Play juli 2013) hun cv-installatie op afstand bedienen. Ook ziet de thermostaat, voorzien van een touchscreen, op basis van de aanwezige smartphones wie er thuis is. Doordat het apparaat zelflerend is, wordt de verwarming automatisch afgesteld op de voorkeuren van de aanwezige gebruikers. Ook het gasverbruik voor verwarming en warm water wordt inzichtelijk.

 

Bekijk hier een video:

 

9 reacties op “Nefit komt met eigen slimme cv-thermostaat

 1. Erwin Stevens schreef:

  Nu bij ons te koop voor maar €197,00 de Nefit ModuLine Easy slimme klokthermostaat 7746901786

  Gratis bezorgd inclusief 21% btw en garantie/factuur.

  Ook veilig te bestellen via de webwinkel van installatieproducten.

  Voor 17:00 uur besteld dan wordt het de volgende werkdag geleverd.

 2. paul schreef:

  kan de thermostaat ook op de remeha ketel?

 3. Michel schreef:

  Doet deze mooie thermostaat het met een AWB ketel?

 4. Michel schreef:

  Doet deze mooie thermostaat het met een AWB ketel?

 5. @michel en paul schreef:

  Ja, met een adapter

 6. Henk schreef:

  Kan deze thermostaat ook op een Remeha ketel en waar moet je op letten

 7. Henk schreef:

  Ik heb een Remeha ketel met I-sens thermostaat dus wat heb ik nodig en waar moet ik opletten

 8. Rinie schreef:

  Ik wil bij deze iedereen toch waarschuwen ik heb ook een Nefit easy met adapter gekocht ,maar er wordt gesuggereerd dat je het gas verbruik en warm water kunt uitlezen ,wat niet verteld wordt is dat dit alleen uitgelezen kan worden op een NEFIT KETEL EN NIET OP ANDERE KETELS .
  Dus heb je geen Nefit ketel dan kun je geen inzicht krijgen op je gas en water verbruik.

  IK HAD TOCH VERWACHT DAT IN DE TIJD DAT ER TERMOSTATEN GELEVERD WORDEN MET UITLEZING GAS EN STROOM DAT DIT OOK OP DE NEFIT EASY UIT TE LEZEN ZOU ZIJN ,DAT IS NIET AANGEGEVEN !DUS ALLEEN BIJ EEN NEFIT KETEL KUN JE HET GASVERBRUIK UITLEZEN EN GEEN ANDERE KETELS OOK DE ALLER NIEUWSTE ?

  HET IS MAAR DAT U HET WEET VR GROETEN RINIE

 9. […] Nefit Easy, die in 2013 op de markt kwam, blijft gewoon in het assortiment voor aansturing van de toestellen van de fabrikant uit Deventer, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.