fbpx
Bericht

Nieuwe branche-opleiding verkoper sanitair

Nieuwe branche-opleiding verkoper sanitair

Uneto-VNI start met het Diplomatraject Verkoopadviseur Sanitair, een nieuwe allround opleiding voor sanitairverkopers. Dit voorjaar namen vijftien cursisten deel aan een pilot, meldt vakblad Installatie en Sanitair.

 

 

Op 26 september volgt de diploma-uitreiking. Dit is tevens de officiële lancering van de opleiding. Materiaalkennis, ontwerp, klantencontact… De brancheorganisatie wijst erop dat juist in deze tijd het belangrijk is voor sanitairverkopers om hun kennis en vaardigheden te verbeteren. Consumenten worden kritischer en zijn terughoudender met aankopen vanwege de aanhoudende crisis. Meerwaarde zichtbaar maken is nodig, zeker gezien de toenemende verkopen via internet. Juist de adviesfunctie is daarbij van belang.

 

Het Diplomatraject Verkoopadviseur Sanitair start met digitale modules waarmee je op eigen tempo basiskennis kunt verwerven. Daarna volgt de tweedaagse bijeenkomst ‘Onderscheidend badkamers ontwerpen’, gevolgd door de even langdurige verkooptraining ‘Klant in de showroom’. Het traject eindigt met een theorie- en praktijkexamen, het laatste vindt plaats op de eigen werkplek. Het diplomatraject Verkoopadviseur Sanitair kost € 1695,- exclusief BTW, aan te melden via www.cursusloket.nl.

 

Interviews met docenten en deelnemers zijn te lezen in Installatie en Sanitair. Klik hier voor een proefnummer. 

Installatie.nl biedt alvast handige tips van de docenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.